Μαραντόνα: Καβγάδισε, τον «φάγανε»; Μπούκα οι εισαγγελείς και οι κληρονόμοι (για τα λεφτά…)

Επισήμως, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε στο σπίτι του από ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, στην Αργεντινή πιάσανε ήδη δουλειά οι εισαγγελείς. Η πρώτη έρευνα ήρθε από έναν εισαγγελέα του Σαν Ισιντόρο (ένα προάστιο έξω από το Μπουένος Άιρες) που άρχισε να ερευνά από τι πέθανε τελικά ο Ντιέγκο.

Και το ερώτημα που πλανάται σε όλο τον κόσμο είναι ένα: Τον «φάγανε» τελικά τον Ντιέγκο Μαραντόνα;

Κι αν ισχύει μια τέτοια θεωρία, ποιοι και γιατί είχαν όφελος να τον βγάλουν από την μέση; Ο Μαραντόνα δεν άφησε διαθήκη. Για την περιουσία του μπορεί να γίνουν μόνον εικασίες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έφτασε να έχει χρήματα περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια όταν έπαιζε μπάλα.

Ο 60χρονος θρύλος είχε αναγνωρίσει από σχέσεις ή γάμους του πέντε παιδιά. Δύο αγόρια και τρία κορίτσια από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, όμως αμέσως μετά τον θάνατό του εμφανίστηκαν άλλα έξι παιδιά που υποστηρίζουν ότι έχουν δικαιώματα στην περιουσία του.

Οι φημολογούμενοι απόγονοι του Ντιέγκο Μαραντόνα περιλαμβάνουν –εκτός από τα αναγνωρισμένα παιδιά του– την Τζοάνα, τον Λου και τον Τζανιελίτο, οι οποίοι γεννήθηκαν αφότου μετακόμισε στην Κούβα τον Φεβρουάριο του 2000. Ο 19χρονος Σαντιάγκο Λάρα και η 23χρονη Μαγκάλι Τζιλ είναι μεταξύ των τελευταίων που προσπάθησαν να αποδείξουν ότι ο Μαραντόνα είναι ο πατέρας τους. Ο Λάρα, μάλιστα, ζήτησε να γίνει εκταφή για να πάρει δείγμα DNA…

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από έναν καβγά με την κόρη του Τζανίνα πέρυσι ο Μαραντόνα δήλωσε πως σκοπεύει να δωρίσει όλη την περιουσία –ακίνητα, πολυτελή αυτοκίνητα και επαγγελματικά συμβόλαια– σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Όσο μεγαλώνεις, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για το τι αφήνεις πίσω σου, παρά για το τι κάνεις», είχε πει. «Και τους λέω ότι δεν θα τους αφήσω τίποτα, θα τα δώσω όλα. Ό,τι έχω αποκτήσει στη ζωή μου θα το δώσω αλλού», είχε επισημάνει.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στην Αργεντινή, κάποιος μπορεί να δωρίσει μόνο το 1/5 της περιουσίας του και τουλάχιστον τα 2/3 θα πρέπει να κληρονομηθούν από τη σύζυγο ή τους απογόνους του.

Κι εδώ αρχίζουν τα μεγάλα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο μεγάλος άσος έφυγε από τη ζωή…

Με εντολή εισαγγελέα η Αστυνομία έκανε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο σπίτι και στο ιατρείο του προσωπικού γιατρού του Μαραντόνα, του δρ. Λεοπόλδο Λούκε, ο οποίος έπαιξε έναν μυστήριο ρόλο στην ιστορία, και ψάχνει στοιχεία για το αν υπήρχε αμέλεια στη φροντίδα του κατάκοιτου (τον τελευταίο καιρό) 60χρονου άσου.

Ο Λούκε είναι νευροχειρουργός και  είχε χειρουργήσει στις αρχές του Νοεμβρίου τον Μαραντόνα με μια λεπτή επέμβαση για να αφαιρέσει ένα αιμάτωμα στο κεφάλι του.

Μιλώντας στα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο γιατρός περιέγραψε την περίεργη σχέση αγάπης και μίσους που είχε αναπτύξει με τον Ντιέγκο, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Ντιέγκο με πετούσε έξω από το σπίτι του πολλές φορές και μετά με καλούσε. Η σχέση μου μαζί του ήταν σχέση πατέρα-γιου. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Ντιέγκο δεν θα έκανε το παραμικρό για την υγεία του. Ας λένε τις ηλιθιότητες που λένε, πιο πολύ κακό κάνουν στον Ντιέγκο. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, του καβγά, πήγα ως συνήθως να τον δω και έγινε ό,τι έγινε. Όταν αρρώστησε, τους πέταξε όλους έξω από το σπίτι και είπε: “Δεν θέλω να είναι εδώ κανείς”. Ποιος θα μπορούσε μόνο να είναι εκεί; Εγώ.

»Πήγα και μου είπε: “Λούκε, άσε με μόνο”. Δεν ήθελε ούτε τις κόρες του να δει. Εκείνη την ημέρα με έβγαλε έξω κι εμένα. Εγώ επέμενα γιατί ήξερα ότι χρειάζεται βοήθεια. Ο Ντιέγκο σιχαινόταν τους γιατρούς, σιχαινόταν τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά γιατί εγώ ήμουν γνήσιος. Είχε πολλά προβλήματα προτού με γνωρίσει».

Την ιατρική φροντίδα του Μαραντόνα είχαν αναλάβει (με βάρδιες) δύο νοσοκόμες. Η μία από αυτές κλήθηκε να καταθέσει για τον καβγά του Ντιέγκο με τον γιατρό. Όπως είπε, ο Μαραντόνα λογομάχησε έντονα στις 19 Νοεμβρίου με τον Λεοπόλδο Λούκε και μάλιστα ο Αργεντινός άσος τον έσπρωξε.

Η «Ole», μάλιστα, κατέγραψε πως ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγματα από το άψυχο σώμα του Μαραντόνα, για να εξετάσουν την πραγματική ώρα που έφυγε από τη ζωή και να διασταυρώσουν με τα υπόλοιπα στοιχεία το κατά πόσο οι νοσηλευτές τήρησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο στην αλλαγή της βάρδιας…

 

«Κλειδί» ο γιατρός του

Για το «ντου» της Αστυνομίας στο σπίτι και στο ιατρείο του, ο γιατρός του Μαραντόνα, ο δρ. Λούκε, σχολίασε:

«Ήρθε η αστυνομία με τρόπο που κανείς δεν περιμένει. Με τη σύζυγό του και την οικογένειά μου ανοίξαμε τις πόρτες και τους δώσαμε ό,τι πληροφορίες ήθελαν. Ανοίξαμε τα κινητά μας τηλέφωνα, όλα. Πήραν ό,τι ζήτησαν. Είναι δουλειά τους, ακολουθούν νόμιμες διαδικασίες τις οποίες δεν θα κριτικάρω. Ξέρω τι έκανα, ξέρω πώς το έκανα. Τι έκανα με τον Ντιέγκο και για τον Ντιέγκο μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαι απολύτως σίγουρος πως έκανα το καλύτερο για τον Ντιέγκο, το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει».

Αναλύοντας στη συνέχεια όσα έγιναν από την ημέρα που χειρουργήθηκε ο Μαραντόνα μέχρι την ημέρα που πέθανε, είπε: «Το μόνο που καταφέραμε ήταν να βάλουμε δίπλα του μια νοσοκόμα, θέλαμε τη συναίνεσή του. Δεν έγινε ιατρικό λάθος από κανέναν. Ο Ντιέγκο υπέστη καρδιακή προσβολή. Ένας ασθενής με τα χαρακτηριστικά του, αυτός είναι ο πιο συνήθης λόγος για να πεθάνει. Κάθε προσπάθεια έγινε για να μειωθεί αυτή η πιθανότητα. Η κλινική έκανε ό,τι καλύτερο γινόταν. Τον κράτησα στην κλινική όσο περισσότερο μπορούσα. Και αυτό που πετύχαμε μαζί ήταν να πείσουμε τον Ντιέγκο να του βάλουμε δίπλα του ανθρώπους. Ο Ντιέγκο ήθελε κακή ζωή. Προσπάθησα να είμαι δίπλα του. Του έλειπαν πολύ οι γονείς του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα