Μαρινάκης: «Μίλησα για οικονομία με τον Τσίπρα και τρόμαξα!»

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές του φιλοδοξίες σταματούν στον δήμο και υποστήριξε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να φτιάξουν μια ατζέντα ενόψει εκλογών για να τον βαφτίσουν χρηματοδότη της ΝΔ με μαύρο χρήμα

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο σχέδιο της κυβέρνησης να τον στοχοποιήσει ενόψει των εκλογών.

«Οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, είπε ο διακεκριμένος εφοπλιστής:

Αν θα «κατέβει» στην κεντρική πολιτική σκηνή: «Αγαπώ τον Πειραιά, αυτό τα λέει όλα. Πάθος έχω με τον Πειραιά, με τον τόπο μου. Θέλω να βλέπω τον τόπο μου να πάει καλά και σήμερα ο τόπος δεν πάει καλά.

Περπατώντας στις γειτονιές του Πειραιά μπορούμε να δούμε έργα, δράσεις για τη νεολαία, τα ασθενέστερα στρώματα, μνημεία κ.ά., που αποδεικνύουν ότι έχουμε πάει καλά».

Aν έχει ψηφίσει άλλο κόμμα εκτός από τη ΝΔ: «Έχουμε μια δημοτική σύμβουλο, τη Σταυρούλα Αντωνάκου –που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον δήμο μας και τώρα είναι υποψήφια με τον Γιώργο Πατούλη– και το 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι. Τότε ψήφισα και εγώ Ποτάμι».

Για τη σχέση του με τη ΝΔ: «Οι φιλοδοξίες μου σταματάνε στον Πειραιά. Είμαι χαρούμενος για όσα κάνω και δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο. Άλλωστε, όταν θέλω να κάνω κάτι δεν ντρέπομαι, το φωνάζω. Δεν μπορώ να το κρύψω…

Όσο ευγενικός και αν θέλω να είμαι, δεν μπορώ να μην πω  ότι πρόκειται για αηδίες. Μιλάμε για την τοπική οργάνωση του Πειραιά, την οποία ενίσχυσα με δυο-τρία air/condition και υπολογιστές, δηλαδή για 1.000-1.200 ευρώ».

Για την αδειοδότηση των καναλιών: «Υπήρχε η διαδικασία αδειοδότητης των καναλιών. Έτσι ξεκίνησαν οι επαφές, όπως και όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες. Δεν με πίεσε κανείς. Εμένα δεν μπορεί να με πιέσει κανείς εύκολα…

»Εκτός από τα 20 εκατ. του Καλογρίτσα, δεν είχε γίνει καμία άλλη κουβέντα με την κυβέρνηση».

Για τις κατηγορίες της κυβέρνησης στο πρόσωπό του: «Θέλουν να φτιάξουν –και έφτιαξαν– μια ατζέντα για τις εκλογές. Να λένε: “Nα, ορίστε ο χρηματοδότης της ΝΔ, με βρώμικο χρήμα…”.

Για να τελειώνουμε με τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του. Οι προδότες και οι ψεύτες δεν αλλάζουν. Μόνο να χειροτερεύσουν μπορούν».

Αν δημιούργησαν πρόβλημα στις επιχειρήσεις του: «Δημιούργησαν κάποιες δυσκολίες οι προσπάθειές τους, αλλά εμείς προχωρήσαμε με μεγάλες συμφωνίες στο εξωτερικό. Βλέπουμε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν.

Στην Αγγλία έχουν μια παράδοση στο ποδόσφαιρο και θέλουν να περάσει απ’ όλους τους ελέγχους, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Ο φάκελός μας για τη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα».

Αν επηρεάστηκαν ο ίδιος και την οικογένειά του: «Η οικογένειά μου και οι δικοί μου άνθρωποι ξέρουν ποιος είμαι. Αν με πει κάποιος χοντρό θα με πειράξει γιατί ξέρω ότι είμαι. Αλλά να με κατηγορούν για υπόθεση ναρκωτικών, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, δεν με αγγίζει γιατί δεν έχω την παραμικρή σχέση.

Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο βρέθηκαν αυτά τα απαίδευτα παιδιά να συνομιλούν και να διαπραγματεύονται τα πάντα. Αυτοί οι απίθανοι τύποι πανηγυρίζουν κιόλας. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Αυτά μόνο εδώ γίνονται».

«Μίλησα για οικονομία με τον Τσίπρα και… τρόμαξα»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι πολύ καλύτερος πρωθυπουργός από τον κ. Τσίπρα. Είναι πολύ απλό. Πρόκειται για ένα μορφωμένο παιδί που ξέρει από οικονομία, που πλέον είναι το ζητούμενο.

Αν μιλήσετε με τον κ. Τσίπρα για οικονομία, θα τρομάξετε. Τον είχα συναντήσει το 2014 στο φόρουμ του Economist. Ξεκίνησε μια κουβέντα και σας λέω ότι τρόμαξα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω».

Για το έργο στον Πειραιά: «Έχουμε σχέδια για το θέμα της ανεργίας στον Πειραιά κι έχει μειωθεί η ανεργία στην πόλη. Έχουμε διαθέσει δύο εκατομμύρια βιβλία-οδηγούς για να διατεθούν στους τουρίστες.

Για να έχει εικόνα ο επισκέπτης του Πειραιά. Ξεκινήσαμε ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο. Κι έχουμε 1.700 νέες θέσεις εργασίας και προχωράμε για να πάμε στις 7.500 θέσεις εργασίας.

»Ακούω πολλά ευχαριστώ από τον κόσμο για όσα έχω κάνει στον Πειραιά. Και τους Πειραιώτες δεν τους κοροϊδεύεις. Ό,τι είχαμε υποσχεθεί το πράξαμε και θα κάνουμε και παραπάνω. Ο δήμαρχος έχει κάνει καλή δουλειά.

Έχουμε εισπράξει 88 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τελειώνοντας τα δύο έργα που μας έχουν ταλαιπωρήσει όπως το τραμ, που εγώ ήμουν αντίθετος να περνάει από το κέντρο του Πειραιά, αλλά και το μετρό, θα περπατάμε σ’ έναν διαφορετικό Πειραιά.

»Θα συνεχίσω να στηρίζω τους Πειραιώτες που έχουν ανάγκη με την καθοδήγηση της μητρόπολης Πειραιά και του κ. Σεραφείμ, ο οποίος έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο. Έχω δεσμευτεί για ένα νέο κολυμβητήριο κι ένα ταμείο για την επιχειρηματικότητα».

«Ελάτε στη συγκέντρωσή μας, που δεν θα είναι φιάσκο σαν του Τσίπρα»

Ο Β. Μαρινάκης, χαρακτήρισε «αδελφική» τη σχέση του με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη. Δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει σύγχρονο κολυμβητήριο και Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τους νέους του Δήμου και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους Πειραιώτες.

Τους οποίους, κάλεσε να δώσουν το «παρών» στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», που δεν θα έχει –όπως είπε– καμία σχέση με το φιάσκο της περασμένης εβδομάδας στη συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα.

«Έντεκα πούλμαν μετρήσαμε με 550 άτομα που έφεραν στον Πειραιά και ακόμη γύρω στους 200 αστυνομικούς στο Πασαλιμάνι. Πρέπει πάντως να δώσω συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη του κ. Τσίπρα που έκανε μαγικά».

Παππάς, ΔΟΛ, Βέροια και Βαλμπουενά

Για την αγορά του ΔΟΛ: «Από αγνά αισθήματα για τη χώρα που ζω… Είχαμε κάνει πολλές συζητήσεις με Έλληνες αλλά και φίλους από το εξωτερικό και είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να μην κλείσουν οι δύο εφημερίδες και ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία».

Για τον Νίκο Παππά: «Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο… Μόλις απέτυχε ο κύριος Παππάς, τον έστειλαν στο διάστημα».

Εμμέσως πλην σαφέστατα, ο Β. Μαρινάκης, επιβεβαίωσε ότι οδεύει προς ολοκλήρωση η απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά. Ενώ, για τις κατηγορίες περί στησίματος του αγώνα με τη Βέροια, σχολίασε: «…αυτά δεν τα λένε οι δικαστές και τα λέει ο κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά, με την υποτιθέμενη εξυγίανση, είπε: «Σήμερα μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο που τα τελευταία χρόνια είναι της εξυγίανσης. Έχουμε χορτάσει εξυγίανση… Δεν θέλω να πω κάτι άλλο για αυτό».

Τέλος, για την κόντρα με τον Σωκράτη και τον Πέτρο Κόκκαλη, είπε ότι δεν θέλει να δώσει περαιτέρω έκταση στο θέμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα