Μαρκόπουλος: «Η απομείωση του χρέους θα έχει επιπτώσεις στα νοικοκυριά»

Για επιπτώσεις στα νοικοκυριά από την απομείωση χρέους μίλησε ο Κώστας Μαρκόπουλος σε συνέντευξη του στον Real fm. O βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στη φορολογία, για τα σενάρια απομάκρυνσης του Γ. Στουρνάρα τον προϋπολογισμό, και όλα τα ζητήματα της οικονομικής επικαιρότητας.

«Δεν είναι προσωπικό ζήτημα για το αν θα μας λείψει η αν τον ψάχναμε τον κ. Στουρνάρα. Όλοι οι πολιτικοί λέμε την άποψη μας και προσπαθούμε να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα», σχολίασε αρχικά ο κ. Μαρκόπουλος και συνέχισε:

«Στη δυσκολία που περνάει η χώρα είναι λογικό να υπάρχουν και αντίθετες φωνές για αυτά που συμβαίνουν και διαφορετικές λύσεις για τα προβλήματα. Στον τομέα της μακροοικονομίας έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά. Τώρα ζητάμε περισσότερο πολιτική οικονομία και λιγότερο μακροοικονομία».

«Η σημερινή πραγματικότητα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολη. Πλησιάζουμε στη νέα απομείωση του χρέους και αυτό είναι βαθύτατα μακροοικονομικό αλλά θα έχει επίπτωση στο ελληνικό νοικοκυριό», σχολίασε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος ενώ πρόσθεσε ότι «σημασία για τον πολίτη έχει η μικροοικονομία, έχει το καλάθι της νοικοκυράς, έχει η αξιοπρέπεια της οικογένειας. Με μια απομείωση του χρέους θα περισσέψει για τη χώρα 2-6 δισ. που δίναμε σε τοκοχρεολύσια».

«Για να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα, κάποιες μεγάλες εταιρείες δεν έχουν τη ρευστότητα. Χωρίς δανεισμό από τις τράπεζες καμία επιχείρηση δεν έχει ρευστότητα 500 εκ. ευρώ για να πάρει μεγάλα έργα», σημείωσε ο Κ. Μαρκόπουλος.

«Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό»

«Θα ψηφίσω τον προϋπολογισμό, γιατί εν γνώσει μου, ότι πιέζεται περισσότερο η μέση ελληνική οικογένεια και ενδεχόμενος κάποιες ομάδες αδικούνται πάρα πολύ, για το γεγονός ότι ένας πολιτικός πρέπει να βλέπει την μεγάλη εικόνα και όχι την μικρή. Πιστεύω ότι έρχεται η ώρα κατά την οποία θα γιορτάσουμε την μεγάλη απομείωση του χρέους. Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του τελικού αποτελέσματος. Κι εγώ βιώνω αυτό που ζει η μέση αστική οικογένεια», είπε ακόμα ο κ. Μαρκόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα