Μαρτίνς: «Η πιο καλή ομάδα είναι αυτή που σκοράρει»

Η καλύτερη αποτελεσματικότητα της Ντιναμό συγκριτικά με του Ολυμπιακού -σε αμφότερες τις αναμετρήσεις- ήταν αυτή που καθόρισε την πρόκριση, ανέφερε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο οποίος, παραδέχτηκε πως «η πιο καλή ομάδα είναι αυτή που σκοράρει, η πιο σταθερή και αυτή που δεν χάνει την συγκέντρωσή της».

Συγκεκριμένα, στην κάμερα της Cosmote TV, είπε: «Και τα δύο παιχνίδια ήταν ισορροπημένα, όμως κλειδί ήταν η αποτελεσματικότητα. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας στο “Καραϊσκάκης” είτε για το 2-0 είτε για το 3-1, όμως στο φινάλε ισοφαριστήκαμε και αυτό έκρινε πολλά.

Και το σημερινό ήταν ισορροπημένο ματς, στο πρώτο ημίχρονο ο αντίπαλος έβαλε το γκολ στη μοναδική του ευκαιρία ενώ εμείς δεν τα καταφέραμε στις δικές μας.

Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Η πιο καλή ομάδα είναι αυτή που σκοράρει, η πιο σταθερή και αυτή που δεν χάνει την συγκέντρωσή της.

Εμείς αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε σε αυτούς τους τομείς, οπότε δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο.

Σε αυτή τη φετινή μας διαδρομή, ειδικά και απέναντι στον τελευταίο μας αντίπαλο, ο στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε. Θέλαμε να περάσουμε τη Ντιναμό, το είχαμε συζητήσει, το θέλαμε πολύ και πιστεύαμε πραγματικά πως μπορούμε να το κάνουμε.

Δυστυχώς όμως δεν το καταφέραμε. Οι παίκτες μας πάντως δούλεψαν πολύ, τα έδωσαν όλα και όσον αφορά στην αγωνιστική συμπεριφορά τους είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Κατόπιν, στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Είναι κάπως έτσι, όπως το περιγράφετε. Τα δύο ματς ήταν ισορροπημένα και ίσως και από τις ευκαιρίες. Στο πρώτο ματς δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες.

Το ίδιο έγινε και σήμερα. Σε αυτό το επίπεδο πληρώνεις την έλλειψη αποτελεσματικότητας. Μας στοίχισε αυτό. Εμείς δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες μας».

Για το δύσκολο πρόγραμμα και τις απουσίες: «Αυτό ήταν το πρόγραμμα. Ξέραμε πως ήταν πιεστικό. Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός το έχει αυτό. Δεν υπολογίζαμε όμως τις απουσίες των Λάζαρου, Βούκοβιτς και Ομάρ και την τιμωρία του Καμαρά.

Δεν το αναφέρουμε αυτό ως δικαιολογία. Πρέπει μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να μπορεί να τα καταφέρνει με τέτοιο πρόγραμμα, να κάνει θυσίες και να προσπαθεί».

Αν ήταν ένας ανόητος αποκλεισμός: «Πραγματικά εάν δούμε τα δύο ματς μπορεί να ήμασταν καλύτεροι σε κάποια σημεία αλλά δεν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Έχουμε ευθύνη για το πρώτο ματς που παραχωρήσαμε χώρο στον αντίπαλο.

Στο δεύτερο παιχνίδι δώσαμε επίσης στον αντίπαλο την ευκαιρία επειδή δεν ήμασταν οι πιο αποτελεσματικοί. Στο ποδόσφαιρο πάντα προκρίνεται η πιο αποτελεσματική ομάδα. Αυτή η ομάδα δεν ήμασταν εμείς».

Χάτσκβιτς: «Τη διαφορά έκανε η ψυχολογία και ο χαρακτήρας»

«Πάγωσαν» στο Κίεβο τα όνειρα του Ολυμπιακού (video)

Διαβάστε επίσης