Μαρτίνς: «Να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο»

Βαθμολογικά απουσιάζει το κίνητρο για τον Ολυμπιακό στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος, όμως για τον Πέδρο Μαρτίνς δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης. Τονίζει ότι οι παίκτες του δείχνουν σεβασμό στους φιλάθλους και το ίδιο το παιχνίδι, γι’ αυτό κι έχουν καταφέρει να φέρουν πολύ κόσμο στο γήπεδο.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε σήμερα στη Nova για: 

-τα καλά αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην έδρα του: «Χωρίς να θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού, πιστεύω πως άλλαξε ο τρόπος που έρχονταν οι ομάδες στο Καραϊσκάκης. Αυτό οφείλεται από τη μια στην ποιότητα του Ολυμπιακού, από την άλλη στη βοήθεια του κόσμου στις δύσκολες στιγμές του αγώνα. Οποιαδήποτε ομάδα έρχεται στο Καραϊσκάκη ξέρει πως δεν θα αντιμετωπίσει κάτι εύκολο και ο κόσμος μας κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για κάθε αντίπαλο».

-την παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού: «Ήταν σημαντικό για μας να έχουμε ελκυστικό θέαμα, να παίζουμε με σεβασμό προς το κοινό και το ίδιο το παιχνίδι. Κι αυτό το πετύχαμε, χάρη στην αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά των παικτών. Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο όταν απολαμβάνει αυτό που βλέπει. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει τέτοιο κόσμο στο πλευρό της στη διάρκεια της σεζόν. Μετά το Euro 2004 το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία αναβαθμίστηκε από την πλευρά των εγκαταστάσεων και αυτό έφερε τον κόσμο στο γήπεδο. Η κουλτούρα του κόσμου όμως δεν έχει αλλάξει και δεν διαφέρει από την Ελλάδα. Το σημαντικό είναι να κερδίζουν, με όποιον τρόπο κι αν γίνεται αυτό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό που ο Ολυμπιακός έφερε κόσμο στο γήπεδο για να διασκεδάσει».

-τα δύο εναπομείναντα ματς: «Προσεγγίζουμε κάθε ματς με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα προηγούμενα. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο και να πάρουμε αυτά τα δύο παιχνίδια. Όποιος φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού πρέπει να νιώθει αυτή τη δέσμευση, οποιαδήποτε στιγμή του πρωταθλήματος. Θέλουμε να συνεχίζουμε πάντα με τον ίδιο επιθετικό τρόπο, αλλά στόχος μας δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά το πρωτάθλημα».

-τη βελτίωση της επιθετικής παραγωγής του Ολυμπιακού: «Στην αρχή είχαμε πρόβλημα, αλλά περιμέναμε τη βελτίωση. Είχαμε πολλούς παίκτες που μόλις είχαν έρθει στην Ελλάδα, αλλά γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας. Τώρα είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί».

-την προσαρμογή των παικτών που ήρθαν φέτος στην ομάδα: «Είναι εύκολο σε μια ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες και ένα σύνολο να εντάξει κάποιους πιο νέους. Σε μας αυτό δεν ήταν εύκολο, γιατί είχαμε πολλά νέα πρόσωπα. Είχαμε την περίπτωση του Τσιμίκα, του Ποντένσε, του Μεριά και άλλων παικτών που είχαν το ταλέντο, αλλά ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν γρήγορα σε μια καινούρια πραγματικότητα. Όμως έδειξαν προσήλωση, επαγγελματισμό, δούλεψαν σκληρά και θυσίασαν πολλά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, γιατί περάσαμε πολύ χρόνο μαζί, περισσότερο από ό,τι ήταν ο καθένας με την οικογένειά του, αλλά κανένας δεν παραπονέθηκε».

-την ασταμάτητη δουλειά του προπονητή: «Η δουλειά του προπονητή δεν σταματά ποτέ. Δεν μπορεί να απολαύσει καμία στιγμή, γιατί πάντα το μυαλό τρέχει στον επόμενο αντίπαλο. Είναι ένας κύκλος που δεν σταματά ποτέ. Ακόμη και τώρα που τελειώνει η χρονιά σκέφτεσαι την επόμενη και τη δουλειά που πρέπει να γίνει».

-το κλίμα στον Ολυμπιακό: «Ο χαρακτήρας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και κάθε παίκτης πρέπει να έχει αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ σημαντικό για μας ότι έχουμε καλούς χαρακτήρες και μεγάλους ποδοσφαιριστές. Η σεζόν πέρασε με καλές και κακές στιγμές, όπως συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες. Πρέπει να έχεις το χαρακτήρα για να αντεπεξέρχεσαι σε όλες τις καταστάσεις».

Διαβάστε επίσης