Μαρτίνς: «Περήφανος για την ομάδα, θα επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα»

Ως μια αφετηρία επιστροφής στις νίκες που θα σηματοδοτήσει και αναστροφή του αρνητικού κλίματος, αντιμετωπίζουν στον Ολυμπιακό την αυριανή (25/10, 19:55) αναμέτρηση με τη Ντουντελάνζ, για την τρίτη αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Europa League.

Όπως, επιβεβαίωσε με τα λεγόμενά του -στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου- και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος αναγνώρισε πως οι «κόκκινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των δυνατοτήτων τους.

Αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως -αρχής γενομένης από αύριο στο «Stade Josy Barthel»- «θα επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα». Δηλώνοντας σίγουρος για τη δουλειά που έχει γίνει και περήφανος «για την καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ».

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς, ανέφερε: «Το τελευταίο παιχνίδι μας άφησε πικρή γεύση, γιατί δεν ήμασταν ο εαυτός μας και δεν δείξαμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά από την αρχή της χρονιάς.  

»Η ομάδα μας αποτελείται από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, είναι αφοσιωμένοι και δουλεύουν πολύ και παίρνουν καλά αποτελέσματα από το ξεκίνημα της σεζόν. Έχουν δεσμευτεί από την αρχή της χρονιάς να πάρουν τίτλους με τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, είναι η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ.  

»Είναι σίγουρα αρνητική η στιγμή που περάσαμε την Κυριακή, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε από αυτή την κατάσταση. Έχουμε περάσει πολλές ώρες στο προπονητικό κέντρο. Είμαστε αφοσιωμένοι στο έργο μας και είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα.

Ήταν μία διαφορετική προετοιμασία αυτών των τριών ημερών, γιατί προερχόμασταν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Περάσαμε τον περισσότερο χρόνο μας στο προπονητικό κέντρο για να δούμε τους ψυχολογικούς παράγοντες της προετοιμασίας.

»Θέλαμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν, να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και να αλλάξουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θέλαμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, να δούμε ποιον σύλλογο αντιπροσωπεύουμε, να δούμε ότι δεν ήμασταν ο εαυτός μας και ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Να κάτσουμε και να σκεφτούμε, γιατί δεν ήμασταν ο εαυτός μας.  

»Θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι, γιατί αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, πολύ καλά οργανωμένο που δουλεύει πολύ καλά. Και θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι κυρίως με την έννοια της νοοτροπίας. Θέλαμε να ξανασκεφτούμε τι είναι αυτό που έφταιξε και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε αύριο για να αλλάξουμε αυτή την εικόνα».

Τι θα σηματοδοτήσει ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα: «Δεν σκεφτόμαστε κανένα παιχνίδι αρνητικά. Πάντοτε το μυαλό μας είναι στη νίκη. Ποτέ δεν στεκόμαστε σε ένα ματς που έγινε στο παρελθόν. Πάντοτε κοιτάμε το μέλλον και σε αυτή την περίπτωση κοιτάμε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Την έλλειψη ισορροπίας ως ομάδα; «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Είμαστε μία νέα ομάδα με νέα πρόσωπα. Έχουμε δει ότι δουλεύουμε σωστά, με αφοσίωση και συγκέντρωση. Σε όλη τη χρονιά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλά παιχνίδια.  

»Πάντα μετά τις Εθνικές ομάδες είναι δύσκολο να επιστρέψουν οι παίκτες στην προηγούμενη εικόνα που είχαν. Μετά την επιστροφή των διεθνών είναι δύσκολο να βρούμε τις ισορροπίες. Έχουμε λίγους τραυματισμούς, έναν ελαφρύ του Τοροσίδη και έναν του Χασάν στην Εθνική. 

»Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε πολύ και είμαστε συγκεντρωμένοι στο έργο μας. Παρόλο που κάναμε με τον ΟΦΗ ένα άσχημο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του αγώνα έδειξε η ομάδα ότι είχε αυτοθυσία και τα έδωσε όλα. Δεν ήρθε το καλό αποτέλεσμα, αλλά μπορούμε να επανέλθουμε παρόλο που περνάμε δύσκολες στιγμές».

Αν έχουν εύκολο έργο στο Λουξεμβούργο: «Σε καμία περίπτωση δεν θα το πούμε αυτό, γιατί μπορεί η Μίλαν και η Μπέτις θεωρητικά να είναι οι πιο δυνατές ομάδες, αλλά η Ντουντελάνζ αξίζει τον σεβασμό όλων και έχει δείξει ότι είναι καλή ομάδα.  

»Βρισκόμαστε χρόνια στο επάγγελμα και καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε τον αντίπαλο. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θέλουμε με το δικό μας παιχνίδι να ελέγξουμε τα παιχνίδια. Παρόλο που στην αρχή είχαμε πει ότι η Μπέτις και η Μίλαν είναι πιο γνωστές ομάδες, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Ντουντελάνζ».

 

Διαβάστε επίσης