Μας διαβάζετε; Μαθαίνετε…

Η «Α», δεν ταΐζει σανό τους αναγνώστες της. Aποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της «αναίμακτης» απόφασης του Βασιλειάδη για τον τελικό

Να παινέψουμε και τα γένια μας. Μόνο η «Α» το είπε ξεκάθαρα ότι ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει χωρίς κόσμο. Ούτε σύμφωνα με πληροφορίες, γράψαμε, ούτε αφήσαμε τίποτα υπονοούμενα ότι το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ μπορεί και να γίνει χωρίς κόσμο, όπως έκαναν όλοι οι άλλοι.

Στο… δόξα πατρί χτύπησε η «Α» και είπε όλη την αλήθεια, το περασμένο Σάββατο. Ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο, γιατί δεν ήθελε κανένας να γίνει με κόσμο. Γιατί εμείς δεν ταΐζουμε σανό τους αναγνώστες μας.

Μεγάλο καλαμπούρι έγινε στα παρασκήνια, μέχρι ο Βασιλειάδης ν’ αποφασίσει ότι δεν θα γίνει με κόσμο ο τελικός. Ο ΠΑΟΚ έβγαζε καυτές ανακοινώσεις ότι θέλει τον κόσμο στον τελικό, αλλά κράτησε στη Θεσσαλονίκη τον Γραμμένο όταν έγινε η κρίσιμη σύσκεψη. Η ΑΕΚ ήθελε τον κόσμο της, αλλά η αντίδρασή της στην απόφαση Βασιλειάδη ήταν χλιαρή. Βλέπετε, πρώτος στόχος είναι το γήπεδο και βεβαίως δεν επιθυμεί γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.

Πρώτος και καλύτερος ο Ιβάν ο Λουδοβίκος της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Αυτός το ξεκίνησε το έργο με τον Βασιλειάδη.

Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Ιβάν. Σου λέει, οι ΠΑΟΚτσήδες είναι στα χάι τους, ό,τι βρούνε μπροστά τους μέχρι την Αθήνα, θα κάνουνε όπως οι Πέρσες με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Θα καίνε τα πάντα, κι άμα δούνε και κιτρινόμαυρο χρώμα στο ΟΑΚΑ, ούτε ο Θεός, ούτε η Παναγιά μάς σώζει. Θα φάμε μείον δέκα για του χρόνου. Κι εκεί τελείωσε το παραμύθι. Έβαλε τους συνδεσμίτες να βγάζουνε ανακοινώσεις, Κυριάκους και τα ρέστα και καθάρισε.

Ποτέ ο Βασιλειάδης δεν πήρε πιο εύκολη απόφαση. Όλα καλουπωμένα ήταν και με τον Σαββίδη και με τον Μελισσανίδη. Μήπως έβγαλαν τίποτα σοβαρές ανακοινώσεις οι ΠΑΕ; Όχι βέβαια! Για τα μάτια του κόσμου κάτι δευτεροτρίτοι γράψαμε στο Facebook κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Κι έτσι, ο Βασιλειάδης την έβγαλε στο άνετο. Άμα υπήρχε σοβαρό κράτος βέβαια, ο Βασιλειάδης θα τους έγραφε κανονικά και θα τον έκανε με κόσμο τον τελικό.

Θα έβγαινε και θα έλεγε, κύριοι, εμείς είμαστε σοβαρό κράτος, δεν είμαστε σαν τη Δεξιά. Εμείς είμαστε αριστερή κυβέρνηση, προοδευτική. Ο τελικός θα γίνει με κόσμο κι εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταλαβαίνει από συναλλαγές, θα τον κάνει τον τελικό. Τέλος.

Ο Βασιλειάδης, ωστόσο, δεν είναι κανένα κορόιδο. Ούτε ο Τσίπρας. Άσε, σου λένε, μην μπλέξουμε χειρότερα. Έχουμε τόσους νεκρούς στο Μάτι, στη Μάνδρα, τα σκάνδαλα δεν μας βγαίνουνε, δεν πληρώνουμε συντάξεις στα παππούδια, ο Πετσίτης μάς κάθισε στο σβέρκο, μην μπλέξουμε με το κωλοποδόσφαιρο.

Ποια γιορτή του ποδοσφαίρου και παπαριές. Θα τον κάνουμε τον τελικό περίπου με 1.000 άτομα και από ’δώ πήγαν κι άλλοι. Ο πρωθυπουργός, που ενδιαφέρεται για το καλό του ποδοσφαίρου και δήλωσε στην Κρήτη ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει για το καλό του ποδοσφαίρου, ο τελικός χωρίς κόσμο είναι για το καλό του ποδοσφαίρου; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Ύστερα, είναι και το άλλο. Κουτί τού ήρθε του υφυπουργού που κανένας δεν ήθελε να γίνει ο τελικός με κόσμο. Με τις ταλαντώσεις των κερκίδων στο ΟΑΚΑ, όλα καλά; Τις επισκευάσανε τις κερκίδες; Πονοκέφαλος ήταν για τον Βασιλειάδη. Από τότε που πρώτη η «Α» το έγραψε ότι τα τεχνικά κλιμάκια της ΓΓΑ και του υπουργείου Υποδομών να δώσουν τα πορίσματα αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα, γιατί υποτίθεται ότι πήγαν και ζύγιασαν τα κουνήματα στην κερκίδα, ο Βασιλειάδης έγινε βασιλιάς Δαρείος της Περσίας.

Έβαλε τον Τζουλιάνο Συναδινό να τους υπενθυμίζει κάθε μέρα το ρεπορτάζ της «Α», όπως έκανε ο Δαρείος με τον υπηρέτη του, που του έλεγε «δέσποτα, μέμνησο των Αθηναίων». Δηλαδή, μην ξεχνάς τους Αθηναίους.

Έτσι και ο Τζουλιάνο. «Υφυπουργέ, μην ξεχνάς την Άποψη», του έλεγε. Την «Α» που ζητούσε τα πορίσματα από τον έλεγχο. Υπάρχουν τα πορίσματα, αλλά θέλει πολλή γραφειοκρατία για να βγούνε στη δημοσιότητα.

Και κοιτάγανε με απορία όλοι αυτοί που είχανε το «Γκανιάν» στο χέρι, έτοιμοι για να ποντάρουν. Λες και τα πορίσματα είναι κρατικό μυστικό. Άσε που δεν δουλεύανε κι οι κάμερες, αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Στο κόλπο και ο Φούσεκ 

Όλα  προαποφασισμένα ήτανε, ρε. Γι’ αυτό κι ο Γραμμένος έλειπε στη Θεσσαλονίκη, όταν έγινε η πρώτη σύσκεψη. Τι να κάνει, να αφήσει την αύρα του Θερμαϊκού για να πάρει μέρος στη σύσκεψη;

Έβγαλε και μία ανακοίνωση ότι πάγια θέση της ΕΠΟ είναι οι τελικοί να γίνονται με κόσμο και μην τον είδατε τον Παναή. Κανονικά, άμα ήτανε κανονικός πρόεδρος, έπρεπε να του πει του Βασιλειάδη, θέλω λεφτά από το κράτος για διαφυγόντα κέρδη.

Έτσι είναι. Δέκα ευρώ να είχε το εισιτήριο, βάλε 50.000 κόσμο μέσα, μισό εκατομμύριο μάνι-μάνι. Πάει στράφι. Λεφτά έχει ο Βασιλειάδης και μοιράζει στο αβέρτο.

Τώρα, όλοι αυτοί οι Φουσεκίδηδες της FIFA και της UEFA στο κόλπο ήτανε κι αυτοί. Έτσι και γίνει ο τελικός κι έχουμε τίποτα ντράβαλα, σου λένε, θα μας πούνε, τι κάνετε δυο χρόνια στην Ελλάδα; Πρέφα παίζατε; Άσ’ τα να πάνε στο διάολο, σου λέει ο υπερσύμβουλος Φούσεκ.

Κι εντάξει, ο Φούσεκ κατάλαβε με τη μία τι παίζει στην Ελλάδα. Ο Χούμπελ ο Αυστριακός είναι αυτός που θα φτιάξει την έκθεση αξιολόγησης. Θα επανέλθουμε.

Διαβάστε επίσης