Μαθαίνει όμιλο και αντιπάλους η Εθνική βόλεϊ ανδρών

Τον όμιλο που θα συμπεριληφθεί, στην τελική φάση του Euro 2019, και τις άλλες ομάδες που θα τον συγκροτήσουν θα μάθει αύριο (16/1) η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί σε 4 χώρες και συγκεκριμένα σε Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία, Ολλανδία. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των οποίων, θα τοποθετηθούν και επικεφαλείς στους ισάριθμους ομίλους. Την τελική 24άδα απαρτίζουν, ακόμα, Ρωσία, Γερμανία, Σερβία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Τουρκία, Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Ισπανία, πΓΔΜ.

Η «γαλανόλευκη» -που συμμετείχε τελευταία φορά στα τελικά της διοργάνωσης το 2009- έχει τοποθετηθεί στο 4ο από τα πέντε γκρουπ δυναμικότητας. Μαζί με Ισπανία, Ουκρανία και πΓΔΜ. Τα υπόλοιπα τρία, συγκροτούν: Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Ιταλία (1ο), Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία, Τσεχία (2ο), Εσθονία, Σλοβακία, Τουρκία, Πορτογαλία (3ο), Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αυστρία (5ο).

Η κλήρωση θα ξεκινήσει με τις ομάδες του πρώτου γκρουπ και στη συνέχεια με νέα κλήρωση θα αποφασιστεί σε ποιον όμιλο θα πάει κάθε ομάδα. Η διαδικασία θα είναι η ίδια για τα υπόλοιπα 4 γκρουπ. Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι 4 πρώτοι. Για το top-16 ο Α’ όμιλος θα παίξει χιαστί με τον Γ’ και ο Β’ με τον Δ’. Αναλυτικά:

Α1 – Γ4

Α2 – Γ3

Α3 – Γ2

Α4 – Γ1

Β1 – Δ4

Β2 – Δ3

Β3 – Δ2

Β4 – Δ1

Διαβάστε επίσης