Μάθε… γιαγιά μου (τεχνολογικά) γράμματα

COSMOTE: Δωρεάν μαθήματα σε χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας προκειμένου να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα

Για όσους πιστεύουν ότι η τεχνολογία και η χρήση της είναι προνόμιο των νεότερων σε ηλικία χρηστών η COSMOTE σπάει το στερεότυπο και, μέσω τού δωρεάν προγράμματος «Τεχνολογία για Όλους», προσφέρει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά μέσα.

Τα μαθήματα του προγράμματος, το οποίο επιμελείται επιστημονικά ο ψυχολόγος-γεροντολόγος Δρ. Δημήτρης Καμπανάρος, ξεκινούν τον Μάιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη και, μέσω αυτών, οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που δεν διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα tablet και τις τεχνολογίες αφής, να πλοηγούνται στο internet, να αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επικοινωνία τους, να κάνουν χρήση διαφόρων εφαρμογών όπως οι χάρτες Google, Notes, e-mail, κάνοντας έτσι την καθημερινότητά τους καλύτερη και πιο εύκολη.

Εδώ και μια επταετία η COSMOTE ενισχύει τις ψηφιακές δεξιότητες των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας μέσα από δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 11.000 άτομα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy (Μαρούσι & Θεσσαλονίκη) και στα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων (Παγκράτι, Πετράλωνα, Αμπελόκηποι). Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα μπορούν να τηλεφωνούν στα 210-6249300 (Αττική) και 2310-361154 (Θεσσαλονίκη), από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00. Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Kοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Για την ιστορία να πούμε ότι εκπαιδευτικός φορέας του προγράμματος είναι η ΟΤΕ Academy, την τηλεφωνική εξυπηρέτηση υλοποιεί η COSMOTE e-Value, ενώ τον τεχνολογικό εξοπλισμό (tablet) του προγράμματος προσφέρει η LENOVO.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Τεχνολογία για Όλους», ο chief marketing officer Consumer Segment Ομίλου ΟΤΕ, Παναγιώτης Γαβριηλίδης, εξήγησε ότι πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας χάνουν τα οφέλη της ψηφιακής εποχής επειδή δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, και υπογράμμισε ότι «στην COSMOTE, διαχρονικά υλοποιούμε προγράμματα για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των ηλικιών και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος στην Ελλάδα».

Ν.ΤΣ

Διαβάστε επίσης