Μαθητής από την Καβάλα στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist

Είναι μόλις 14 χρόνων, η ωριμότητα όμως που τον διακρίνει, στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί, είναι σχεδόν αφοπλιστική. Δείχνει ένα παιδί ιδιαίτερα χαλαρό. Οι σύγχρονοι αγχωτικοί ρυθμοί που ζει κάθε παιδί στην ηλικία του φαίνεται ότι δεν τον αγγίζουν. Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους κατάφερε να αναδειχθεί Πανελλήνιος Πρωταθλητής στον διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist στην εφαρμογή Excel και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στη Νέα Υόρκη. Ο λόγος για τον Χρήστο Κιοφτετζή, μαθητή της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, που μαζί με άλλα 41 παιδιά από την πόλη συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft Office Specialist και κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της Καβάλας κατάφερε να κερδίσει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων που προκρίθηκαν σε αυτόν διαγωνισμό (Ιωάννης Χρόνης, 15 ετών, χάλκινο στο Word, Χριστοδούλη Τοραμανίδου, 15 ετών, χάλκινο στο PowerPoint, Ευθυμία Μελίδου, 15 ετών, αργυρό στο PowerPoint κι Ευθυμία Κούντουρα, 16 ετών, χάλκινο στο Εxcel).
Ο 14χρονος Χρήστος ξεκίνησε ν’ ασχολείται με τους υπολογιστές στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, κυρίως όπως λέει ο ίδιος για να κάνει κάποιες ασκήσεις που του έβαζαν στο σχολείο. Στις Ε’ τάξη πήγε για πρώτη φορά στη σχολή κι έκτοτε συνεχίζει να αποκομίζει γνώσεις και εμπειρίες μέσα από τα μαθήματα που παρακολουθεί. Η άλλη μεγάλη του αγάπη πέρα από τους υπολογιστές είναι η μουσική καθώς παίζει κιθάρα και μπουζούκι, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του κάνει ποδήλατο, ασχολείται με την μουσική και βγαίνει βόλτες με την παρέα του. Η ενασχόληση του πατέρα του με τους υπολογιστές ήταν ίσως γι’ αυτόν το κίνητρο να ασχοληθεί κι ο ίδιος. Οι γονείς του τον στήριζαν πάντα στις επιλογές του, χωρίς όμως να νιώθει όπως λέει κάποια πίεση από αυτούς.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist διενεργείται σε τρεις φάσεις: στην πρώτη, στα προκριματικά κάθε χώρας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει την συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, διαγωνίζονται οι καλύτεροι κάθε χώρας με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, οι πρωταθλητές των χωρών που συμμετέχουν διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης