Μαθήτρια καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από άνδρες του σχολείου

Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπήκε καταγγελία μαθήτριας Λυκείου, η οποία υποστηρίζει ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον οδηγό και τον συνοδηγό του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτεί.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει μέχρι τώρα φαίνεται να επιβεβαιώνονται όλα όσα υποστηρίζει ότι έζησε η νεαρή. Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης, η 16χρονη κοπέλα επί μήνες δέχονταν τα σχόλια των δυο ανδρών τα οποία σε μόνιμη βάση περιελάμβαναν σεξουαλικά υπονοούμενα αλλά και… νουθεσίες για την σεξουαλική της διαπαιδαγώγηση. Η κοπέλα, η οποία μάλιστα μίλησε για όσα βίωσε σε ψυχολόγο, βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση, ενώ σε μια περίπτωση, όπως τουλάχιστον η ίδια υποστήριξε, ο ένας από τους δυο άνδρες την άγγιξε στο μηρό.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα λεγόμενα της ανήλικης επιβεβαιώνουν και συμμαθητές της, οι οποίοι κλήθηκαν και κατέθεσαν στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται είτε σε ποινικό είτε σε πειθαρχικό επίπεδο. Μάλιστα, τα σχόλια όπως προέκυψε από τις καταθέσεις αυτές, ήταν τόσο έντονα ώστε η κοπέλα να φτάσει στο σημείο να αποφεύγει να μεταφερθεί στο σχολείο της.

Μπροστά στο αδιέξοδο που άρχισε να βιώνει, η 16χρονη αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές, με αποτέλεσμα να ανοίξει και ο ασκός του Αιόλου για την έναρξη των ερευνών. Η εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με στόχο να διαπιστωθεί ένα έχει διαπραχθεί το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Την έρευνα θα διενεργήσει η αρμόδια υποδιεύθυνση ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα