«Ματιές» σε Τζαμπού

Για τον… Μέσι της Αλγερίας, Αμπντελμουμέν Τζαμπού, φέρεται να ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός με τον Κριστιάν Καραμπέ να παρακολουθεί τον 26χρονο επιθετικό μέσο στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής του. Ο Αμπντελμουμέν Τζαμπού είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα του Ολυμπιακού, ωστόσο, η περίπτωσή του δεν είχε προχωρήσει και γρήγορα ξεχάστηκε το όποιο, αν υπήρξε, ενδιαφέρον.

Αυτή τη φορά φαίνεται πως τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού σύμφωνα με τον Τύπο της Αλγερίας ο Κριστιάν Καρεμπέ βρίσκεται στη χώρα τους για να δει από κοντά και τον Τζαμπού. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως ο σύμβουλος στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» διοίκησης είναι στην Αλγερία για να πάρει μέρος στο τουρ που κάνει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως, υπάρχουν δηλώσεις του που αναφέρονται στον Τζαμπού και δεν αποκλείεται από τον Ιανουάριο να τεθεί θέμα.

Όσο για το ποιός είναι ο Τζαμπού; Ο 26χρονος άσος γεννήθηκε στο Σέτιφ της Αλγερίας και ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της ομάδας της πόλης του. Από το 2005 άρχισε να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα, πηγαίνοντας δανεικός σε Ελ Εουλμά και Ελ Χαράχ για τρεις σεζόν, ενώ το 2012 αποχώρησε για την Κλαμπ Αφρικέν της Τυνησίας με την οποία πέρσι είχε 9 γκολ σε 24 παρουσίες.

Από το 2010 είναι διεθνής με την Εθνική Αλγερίας, στην οποία έχει καθιερωθεί το τελευταίο διάστημα κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Διακρίνεται για την υψηλή τεχνική του κατάρτιση και οι συμπατριώτες του, με δόση υπερβολής βέβαια, τον αποκαλούν «Μέσι της Αλγερίας». Όλα δείχνουν, πως θα είναι και στην αποστολή των Αλγερινών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Διαβάστε επίσης