Κάλεσμα σε “αποστασία” για τον εκλογικό νόμο

Με τον εκλογικό νόμο να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις κυβερνητικές προτεραιότητες, οι προσπάθειες των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου και των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού εστιάζονται στο να βρουν τις επιπλέον ψήφους που χρειάζονται για να ισχύσουν άμεσα οι αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκτιμώ ότι στην τελευταία φάση αυτής της διαδικασίας υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί κοινός τόπος και με τις άλλες δυνάμεις και εκτιμώ ότι και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των άλλων κομμάτων που είναι σε κάποια απόσταση μπορεί να έχουν στο εσωτερικό τους κάποιες διαφοροποιήσεις».

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ και απαντώντας στην ερώτηση αν περιμένει αποσκιρτήσεις από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Διάβασα μία συνέντευξη του κ. Θεοχαρόπουλου ο οποίος είναι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μίας συνιστώσας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν. Δεν ξέρω τι θα κάνει στο τέλος ο κ. Θεοχαρόπουλος αν θα υπακούσει κι αυτός στο καπέλο Βενιζέλου. Εγώ θα ήθελα να διαφοροποιηθεί θετικά. Επίσης νομίζω ότι και στο Ποτάμι, φωνές οι οποίες προέρχονται από την Αριστερά και που τα λέγαμε τόσα χρόνια ως μία δημοκρατική αλφαβήτα για το πολίτευμα και την καθημερινή ασκούμενη πολιτική και αυτοί νομίζω ότι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση».

Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί βουλευτές από άλλα κόμματα να ψηφίσουν το νόμο, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι «δεν καλούμε κανένα. Αλλά μου παρουσιάσατε μία εικόνα και σας λέω ότι οι άλλοι πολιτικοί χώροι στο εσωτερικό τους παρόλο που ασκούνται μεγάλες πιέσεις δεν είναι ενιαίοι και αν με ρωτάτε την προσωπική μου βούληση σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο που δεν είναι δημοσιονομικό δεν έχει πιέσεις, δεν έχει κεντρική κόντρα θα μπορούσανε να εκδηλωθούν και τέτοιες αντιθέσεις. Δεν είναι δουλειά δικιά μας να πούμε τι θα κάνει ο κάθε βουλευτής, το κάθε κόμμα, εμείς θα θέλαμε τους 200 βουλευτές».

Τέλος, όσον αφορά στην στάση που κράτησε το ΚΚΕ, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «δυσνόητη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα