ΜΑΞΙΜΟΥ: «Όλοι αξιολογούνται και βαθμολογούνται»

Ποια επεξήγηση δόθηκε από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μετά την κατσάδα του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ως προάγγελος εξελίξεων στο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να εκληφθεί το αυστηρό ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι επιπλήξεις στο σύνολο των υπουργών για την απροθυμία που δείχνουν σε πολλές των περιπτώσεων για συνεργασία. Η αλήθεια είναι ότι ουκ ολίγα παράπονα έχουν γίνει στο Μαξίμου για… αντισυναδελφικές συμπεριφορές. Ειδικά στην περίπτωση της κόντρα ΘεοδωρικάκουΚεραμέως η κατάσταση εκτραχύνθηκε.

Η μεν υπουργός Παιδείας που ένιωσε ότι την αδειάζει ο υπουργός Εσωτερικών βγήκε στον Χατζηνικολάου και του χρέωσε τις ευθύνες για το φιάσκο με τις μάσκες, δίχως να ευθύνεται αυτός. Οπότε και η ανταπάντηση του Θεοδωρικάκου σκληρή με non paper. Αυτό το μπάχαλο εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και η άρνηση του Χρήστου Σταϊκούρα να γίνει και δεύτερη δομή φιλοξενίας μεταναστών στην εκλογική του περιφέρεια, την Φθιώτιδα. Αλλά και διάφορες άλλες κυβερνητικές γκάφες.

Πριν φθάσουμε στις επιπλήξεις στο Μαξίμου επικράτησε εκνευρισμός που μία θετική απόφαση, όπως αυτή με τις δωρεάν μάσκες στα σχολεία, γύρισε επικοινωνιακά σε μπούμερανγκ.  Και το χειρότερο, όπως αναφέρουν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι δεν υπήρξε καμία διάθεση για συνεργασία. Το υπουργείο Εσωτερικών εδώ και καιρό έχει δείξει ως υπεύθυνη την αρμόδια υποεπιτροπή και τη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας υπό τον Παναγιώτη Πρεζεράκο, ενώ από τη μεριά του το υπουργείο Υγείας ήθελε να χρεώσει το φιάσκο στην ΚΕΔΕ, που διεξήγαγε τον διαγωνισμό. Και όλοι μαζί έστρεφαν τα βέλη τους και προς τη μεριά του υπουργείου Παιδείας, χρεώνοντας καθυστερήσεις στη διαχείριση της κατάστασης.

Η «κατσάδα» του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς ήταν κι ένα μήνυμα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο υπουργικό σχήμα και ουδείς είναι αναντικατάστατος. Επίσης ξεκαθάρισε στους υπουργούς ότι δεν έχει διάθεση να κρύβει τις αστοχίες και τις δυσλειτουργίες κάτω από το χαλί. Μετά από την τηλεσυνδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κυκλοφόρησε το σενάριο ότι έρχεται πραγματικός ανασχηματισμός. Αλλά όπως διαβεβαιώνουν οι στενοί του συνεργάτες «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα». Όμως όπως επισημαίνουν «όλες οι δράσεις, οι δηλώσεις, οι αποφάσεις αξιολογούνται και βαθμολογούνται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα