Μαύρο έπεσε στο χρυσοπληρωμένο VAR

Μαύρο έπεσε στο χρυσοπληρωμένο σύστημα καθορισμού των γραμμών του οφσάιντ, καθώς δεν λειτούργησε στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακού κατά τον έλεγχο που έγινε.

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ εξέδωσε οργίλη καταγγελτική ανακοίνωση, «καρφώνοντας» την εταιρεία Media Pro που έχει πάρει τη δουλειά. Παράλληλα υψώνει ασπίδα προστασίας στους διαιτητές που εκτέθηκαν. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν πολύ σκληρός με την εταιρεία, καθώς αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

Για το σημαντικό πρόβλημα με το σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών, η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι:

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

Στον αγώνα της Super League 1 OΦΗ – Ολυμπιακός που πραγματοποιήθηκε σήμερα  8 .11. 2020 στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών της εταιρείας Media Pro. Και στις δύο περιπτώσεις οφσάιντ, το σύστημα δεν λειτούργησε και χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά προκειμένου να υπολογιστούν οι τρισδιάστατες γραμμές, το οποίο σημαίνει ότι ο βοηθός VAR δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση μέχρι εκείνο το σημείο.

Αυτό προκαλεί απογοήτευση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια,  και  παρόλο που και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας  είναι δυσαρεστημένη με το τεχνολογικό ζήτημα που ανέκυψε, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον όποτε αυτά ανακύπτουν. Δεν μπορεί να αποδίδεται ευθύνη στους αξιωματούχους διαιτησίας του αγώνα όταν η τεχνολογία δεν λειτουργεί ορθά.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι βέβαιη ότι η Media Pro θα εργαστεί σκληρά πριν από την επόμενη αγωνιστική για τη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα