ΜΑΥΡΩΤΑΣ: “Τα μέλη μας να ψηφίσουν με βάση το ποιος είναι πιο κοντά στις αρχές μας”

“Το Ποτάμι ξεκινάει την ανασυγκρότησή του και προτρέπει όλους τους ψηφοφόρους του να πάνε να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, με κριτήριο τις αρχές του κόμματος και ανάλογα με την βαρύτητα που δίνουν σε αυτές”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι θα είναι μεταβατικός αντιπρόεδρος ως το συνέδριο του κόμματος όπου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα δαχτυλίδι σε αυτή την περίπτωση. «Υπάρχει αρκετός αξιόλογος κόσμος στο Ποτάμι και πρέπει να δείξουμε προς τα έξω ότι είμαστε ένα ζωντανό κόμμα, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικό», όπως προσέθεσε. «Δεν θα κατεβούμε στις εκλογές, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν αποτρεπτικό. Πρέπει να δούμε τα πράγματα με ρεαλισμό, να μην αγνοήσουμε την νωπή ετυμηγορία των πολιτών, να μην γίνουμε γραφικοί απλώς επιμένοντας και επιμένοντας και επιμένοντας».

Ο κ. Μαυρωτάς μίλησε επίσης για την διαδρομή ως αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, θυμίζοντας ότι «από το 2016 που οι δημοσκοπήσεις μας είχαν παγιώσει στο 1%-2% έγιναν κάποιες κινήσεις, προσπαθήσαμε να συμμετέχουμε στην μετεξέλιξη του μεσαίου χώρου με το ΚΙΝΑΛ, κάτι που τελικά δεν ευδοκίμησε. Ακολούθησε η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας λόγω των ανεξαρτητοποιήσεων που προκάλεσε η συνεπής στάση του Ποταμιού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τελικά, πήραμε 1,51% στις Ευρωεκλογές, με μία κατά την γνώμη μου καλή καμπάνια … αλλά ήταν καμπάνια για έναν αγώνα μπάσκετ σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, για τις Ευρωεκλογές ενώ αυτό που παίχτηκε ήταν τα εθνικά χαρακτηριστικά και μάλιστα τα πιο πολωτικά, ενώ δεν θα έπρεπε να ήταν έτσι…» και τελικά ενώ η ευρωπαϊκού περιεχομένου καμπάνια πιστώθηκε θετικά στο Ποτάμι, «με το χτύπημα στην πλάτη και με τις ευχές δεν μπαίνει κανένας στην Βουλή και την Ευρωβουλή, θέλει ψήφο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η επόμενη ημέρα για το Ποτάμι περιλαμβάνει ανασυγκρότηση, «θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε με την κοινωνία, τους διάφορους τομείς πολιτικής. Με ανακοινώσεις, με εκδηλώσεις, θα παρεμβαίνουμε», συνέχισε ο κ. Μαυρωτάς. Απέκλεισε εξάλλου την πιθανότητα να υπάρξει στέλεχος του Ποταμιού που θα συνεργαστεί με κάποιο κόμμα, καθώς αφενός «ο κ. Θεοδωράκης το απέκλεισε, ενώ στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν διαφάνηκε καμία τέτοια πρόθεση» από άλλα στελέχη, άρα «το θεωρώ μάλλον απίθανο».

Η προτροπή προς τους ψηφοφόρους του Ποταμιού για τις εθνικές εκλογές είναι «να πάνε να ψηφίσουν και οι 85.000, να μην καθίσουν σπίτι τους. Και να πάνε να ψηφίσουν με τα κριτήρια που πρεσβεύει το Ποτάμι και διατυπώθηκαν στο τελευταίο συνέδριο, δηλαδή με γνώμονα τις φιλοευρωπαϊκές, φιλελεύθερες, προοδευτικές προτάσεις, όπως έκανε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια στο προοδευτικό, φιλελεύθερο κέντρο, για μία δημιουργική Ελλάδα. Ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει αυτό ανάλογα με τον συντελεστή βαρύτητας που δίνει στα κριτήρια αυτά. Αν πει ότι το Ποτάμι ήταν πιο κοντά στην Ν.Δ. στα θέματα οικονομίας και Παιδείας και τα θεωρεί σημαντικά, μπορεί να ψηφίσει Ν.Δ. Αν πει ότι στα θέματα κοινωνικής συνοχής και δικαιωμάτων ήταν πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι μας δεν είναι εντός μίας στρούγκας, να τους υποδείξουμε τι θα ψηφίσουν. Θα τους πούμε ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίχθηκε το Ποτάμι και με βάση αυτά θα πάνε στην κάλπη», κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

Διαβάστε επίσης