«Μαζί με την τρόικα νομοθετούμε τα μέτρα, αλλά εμείς δεν το… θέλουμε»

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας ότι δεν του… ξέφυγε η παραδοχή ότι η τρόικα γράφει τα νομοσχέδια, άλλα ότι άλλο ήθελε να καταδείξει.

«Χρησιμοποίησα μεταφορικό λόγο. Ήταν μία λεκτική υπερβολή για να περιγράψω πόσο σκληρές είναι οι συνθήκες επιτροπείας στις οποίες βρίσκεται η χώρα από το 2010», διευκρίνισε ο κ. Ζαχαριάδης μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ. «Είναι απολύτως προφανές ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων εμπεριέχει τα στοιχεία και της σύγκρουσης και του συμβιβασμού. Το είπαμε από το 2015, αυτά τα μνημόνια μας επιβλήθηκαν, δεν διεκδικούμε την πατρότητά τους, δεν θα τα εφευρίσκαμε αν δεν μας τα είχαν επιβάλλει. Είναι γνωστό ότι μας έχουν βάλει τα δύο παπούτσια σε ένα παπούτσι», συνέχισε ο ίδιος.

Ωστόσο, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν του «ξέφυγε» η επίμαχη ατάκα, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε: «Δεν μου ξέφυγε. Μίλησα μεταφορικά. Αν έγραφα κείμενο θα το έγραφα εντός εισαγωγικών».

Να θυμίσουμε ότι στη συνέντευξη του στον ρ/σ Βήμα FM, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει: «Εμείς το ομολογούμε. Λέμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κηδεμονία, επιτροπεία. Ουσιαστικά στα δημοσιονομικά συγκυβερνάμε με τους θεσμούς, με την τρόικα. Πολλές φορές μας πιάνουν το χέρι και μας γράφουν το νομοσχέδιο. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι αυτά τα προγράμματα είναι ευλογία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα