Με αφανισμό απειλεί τη Γιουβέντους το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο

Μπλεγμένη σε τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο είναι η Γιουβέντους που κινδυνεύει όχι απλά με υποβιβασμό, αλλά και με το να της αφαιρεθούν τίτλοι που έχει κατακτήσει στους αγωνιστικούς χώρους.

Η εισαγγελική έρευνα που διεξάγεται στην Γηραιά Κυρία αφορά τις μεταγραφές και τις πωλήσεις που ήταν εικονικές, ενώ μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι.

Ο Αντρέα Ανιέλι και ο Τζον Έλκαν είναι ήδη σε κόντρα, οι σχέσεις τους είναι σε τεντωμένο σχοινί, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα και με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Έλκαν μάλιστα έχει καλέσει ήδη τους δικηγόρους του να βρεθούν στην Ιταλία και να ξεκινήσουν τη δική τους έρευνα.

«Η επανάσταση είναι πιο κοντά, περισσότερες αρμοδιότητες στον Αριβαμπένε πλέον», έγραψε η Gazzetta dello Sport. Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε είναι ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, παίρνοντας αυτή τη θέση τον περασμένο Μάιο από τον Τζον Έλκαν.

Την ίδια ώρα, ο Φεντερίκο Τσερουμπίνι, αθλητικός διευθυντής της ομάδας, κατέθετε για εννιά ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα. Δεν είναι ύποπτος, αλλά είναι το δεξί χέρι του Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος είναι ο κύριος ύποπτος και μίλησε αρκετά με τον εισαγγελέα για τις εικονικές μεταγραφές.

Στη Γιουβέντους, πάντως, υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία. Η Codacons, η οποία είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία που εξετάζει-ερευνά μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στην Ιταλία, έκανε εισήγηση για βαριά τιμωρία στη Γηραιά Κυρία.

«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αν αποδειχθεί πως η κυριαρχία της Γιουβέντους τα προηγούμενα χρόνια ήρθε με παρατυπίες, τότε θα πρέπει να υπάρξει και αντίκτυπος. Θα κάνουμε τη δική μας αναφορά στην Εισαγγελία για τον υποβιβασμό του συλλόγου και την αφαίρεση των τελευταίων πρωταθλημάτων που ήρθαν στη σκιά των παράνομων δραστηριοτήτων», ανέφερε ο πρόεδρος, Μάρκο Ντοντσέλι.

Και τα ιταλικά Μέσα, τοποθετούν αρκετά ψηλά το εν λόγω θέμα. Η όλη υπόθεση θυμίζει το «Calciopolis» και υπάρχει πιθανότητα βαριάς τιμωρίας της Γιουβέντους. Είτε με μια μεγάλη αφαίρεση βαθμών που θα είναι το ιδανικό για τους «μπιανκονέρι», είτε με υποβιβασμό και αφαίρεση τίτλων που θα είναι ένα… εφιαλτικό σενάριο.

Πέραν του Αντρέα Ανιέλι, του Φάμπιο Παράτιτσι και της Γιουβέντους που είναι ύποπτοι και ο Πάβελ Νέντβεντ βρίσκεται υπό εξέταση. Ο άλλοτε σπουδαίος χαφ και πλέον αντιπρόεδρος των «μπιανκονέρι» βρίσκεται και αυτός στο στόχαστρο του εισαγγελέα και ελέγχεται εάν έχει βάλει και αυτός το χεράκι του για να «πειραχτούν» οι ισολογισμοί.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία έχει στον φάκελο με την υπόθεση και αρκετά ονόματα από ατζέντηδες ποδοσφαιριστών, οι οποίοι φαίνεται να έχουν λειτουργήσει ως μεσάζοντες ανάμεσα σε δύο συλλόγους ώστε να γίνει μια εικονική πώληση, μεταγραφή ή ανταλλαγή.

Μάλιστα, γίνεται λόγος πως ορισμένοι μάνατζερ κατάφεραν να κλείσουν μεταγραφές με άλλα ποσά από τα πραγματικά, ενώ υπήρξαν χρήματα που δόθηκαν… κάτω από το τραπέζι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα