Με αγωγές απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τη Novartis

Νέα ένταση στη Βουλή με Γεωργιάδη - Δρίτσα

Εκρηκτικό το κλίμα ξανά  στη Βουλή ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis, με τον υπουργό Ανάπτυξης να καταθέτει στη Βουλή τη σελίδα που έλειπε από το εισαγγελικό πόρισμα που έστελνε την υπόθεσή του στο αρχείο.

Μάλιστα ο κύριος Γεωργιάδης διεμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε αγωγές για να προστατεύσει τον εαυτό του αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον του που τον εμπλέκουν στο ποινικό σκέλος του σκανδάλου, ενώ από την πλευρά του ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι η ΝΔ δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη από την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Κατέθεσα χθες στη Βουλή την πράξη αρχειοθέτησης, Ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω; Όχι. Είχε υποχρέωση ο ΣΥΡΙΖΑ να την πάρει ή να την δημοσιεύσει; Όχι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ελέγξατε εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες μου. Σας έδωσα όλους τους λογαριασμούς μου. Στήσατε προανακριτική, με στείλατε στην Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη με ήλεγξε για πέντε χρόνια και απεφάνθη. Τι άλλο θέλετε από εμένα; Πείτε μου που να πάω;» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης στην Βουλή για να συνεχίσει σε άλλο σημείο «Με κατηγορήσατε. Με στείλατε στην Δικαιοσύνη και αυτή απεφάνθη. Πραγματικά τι άλλο θέλετε από εμένα για να μην με ξανακατηγορήσετε; Μπορείτε να μου το πείτε; Εδώ είμαστε χώρα του δυτικού κόσμου. Δεν έχουμε λαϊκά δικαστήρια. Έχουμε Θεσμούς. Έχουμε ανεξαρτησία των εξουσιών. Έχουμε ανάγκη αποδείξεως των κατηγοριών. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταργήσουμε όλα αυτά;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις νέες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περι απόκρυψης σελίδων από την πράξη αρχειοθέτησης, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι από το κείμενο έλλειπε μια γραμμή που αναφέρει πως «οι υπάρχουσες ενδείξεις δεν είναι επαρκείς για την κίνηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Αδώνι Γεωργιάδη και ως εκτούτου θέτουμε την υπόθεση στο αρχείο» επανακαταθέτοντας το πλήρες έγγραφο.

Η έκρηξη του Άδωνι Γεωργιάδη προκλήθηκε από την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ο οποίος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου ενώ η ΝΔ και τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν έστησαν την σκευωρία.

Μάλιστα ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στην υπόθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων «όχι γιατί είναι σύντροφός μου στους αγώνες και τη ζωή αλλά επειδή είναι αδέκαστος ανεπηρέαστος άνθρωπος με και βαθειά νομική γνώση. Εργασιομανία για όσα κάνει και εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή την γυναίκα και πολιτικό εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη;»

«Για όσα εξακολουθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δρίτσας οφείλω να δώσω απαντήσεις. Δεσμεύομαι ότι είναι η τελευταία φορά. Από αυτή την ομιλία και μετά όποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το κόμμα εξακολουθεί να με παρουσιάζει ως ύποπτο για τη Novartis θα του κάνω αγωγή. Μπορείτε να με βρίζετε αλλά όχι χωρίς κόστος» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Αν έχετε το Θεό σας. Γι αυτό έκανε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση και ζητούσε από εμένα εξηγήσεις. Ως που θα φτάσει η ανθρωποφαγία σας;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο σημείο που έλλειπε από το εισαγγελικό πόρισμα που κατέθεσε χτες στη Βουλή και συμπλήρωσε:

«Η απόφαση αναφέρεται σε καταθέσεις που έχουν γίνει από υπαλλήλους των εταιριών μου σε εμένα. Το ίδιο διάστημα οι εταιρείες αυτές έχουν κάνει κάποια εκατομμύρια τζίρο και μέρος των κερδών κατατίθενται σε εμένα από τους συνεργάτες μου δηλαδή από τον αδελφό μου. Εμείς που έχουμε τις εταιρείες δεν παίρνουμε λεφτά; Πως θα ζήσουμε; Αυτά τα χρήματα δεν είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου; Είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει γιατί όταν ήταν πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου με ήλεγξε και δεν βρήκε τίποτα».

«Περιμένατε την αρχειοθέτηση για να δείτε τις καταθέσεις μου; Όχι βέβαια. Όταν συγκροτήθηκε η εξεταστική για την Υγεία ήρθα την πρώτη ημέρα και σας κατέθεσα όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς μου. Βγαίνει λοιπόν η απόφαση αρχειοθέτησης και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει ανακοίνωση που αμφισβητεί την αρχειοθέτηση. Υπονοεί δηλαδή ότι η οικονομική εισαγγελία είναι σε προσπάθεια συγκάλυψης. Ότι εγώ και οι εισαγγελείς είμαστε συνένοχοι. Για το Θεό, σταματήστε! Ελέγξατε το πόθεν έσχες μου. Με στείλατε στη Δικαιοσύνη. Με ερεύνησαν και έβγαλαν απόφαση. Τι άλλο θέλετε από εμένα; Τι άλλο να κάνω; Που να πάω; Στην «ΑΥΓΗ» έχουν πρώτο θέμα ότι βρήκαν χρήματα σε εμένα από τον ΣΚΑΙ. Μα συγγνώμη δεν ξέρετε ότι η σύζυγός μου εργαζόταν και παρουσίαζε εκπομπή στον συγκεκριμένο σταθμό; Εγώ ήξερα ότι η «Αυγή» δεν ήταν «Ντοκουμέντο» είχε κάποια ηθική» συνέχισε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε παλαιότερες υποθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ των οποίων τα πόθεν έσχες εμφάνισαν προβλήματα. «Τι πρέπει να κάνω; Να βγαίνω να λέω για τα δικά σας. Ότι ο ένας υπουργός ξέχασε να πουλήσει την εταιρεία του και έτρεχε στο αστυνομικό τμήμα να το δηλώσει; Για τον Φλαμπουράρη λέω. Ή ο άλλος που δεν δήλωσε καταθέσεις 1 εκατ ευρώ και κάναμε τα στραβά μάτια για να μην πάει φυλακή; Ή ένας άλλος που του έλλειπαν 100 χιλ ευρώ και πούλησε αυτοκίνητο για να τα δικαιολογήσει;»

«Είναι η τελευταία φορά που ανέχομαι να μου λέτε κάτι για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη απεφάνθη. Παρακαλώ τον κ. Τσίπρα να σταματήσει. Για το πολιτικό πείτε μου ότι θέλετε. Πλέον Θα καταθέτω αγωγή από εδώ και πέρα. Μέχρι εδώ. Να τελειώνει η πλάκα» διεμήνυσε στο τέλος.

 

Ο κ. Δρίτσας ζητώντας το λόγο επί προσωπικού και απάντησε: «Με απειλήσατε και εμένα και άλλους για αγωγές. Σας προκαλώ να το κάνετε είμαι έτοιμος. Αναφερθήκατε σε εμένα και την συντρόφισσά μου την Αναστασία Χριστοδουλοπούλου. Μπορώ να καταλάβω την πίκρα σας αν αδικηθήκατε. Έχετε το δικαίωμα ελεγχόμενου ή κατηγορούμενου να ζητήσετε επιείκεια. Αλλά απέναντι σε εμάς, στον ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε μάχες ζωής για το τεκμήριο της αθωότητας μην διεκδικείται νόμπελ διαστρέβλωσης. Διαστρεβλώσατε όσα είπα και επισήμανα. Δηλαδή τι μας λέτε; Ότι οι εισαγγελείς που υπέγραψαν την απόφαση είχαν ερευνήσει το αδίκημα της απιστίας ενώ είχε παραγραφεί;

»Δεν είχαν δικαίωμα. Το αδίκημα της απιστίας δεν έχει ελεγχθεί ούτε από την Βουλή ούτε από την δικαιοσύνη διότι έχει παραγραφεί. Αυτό είναι το πολύ βασικό. Δεν λέω ότι δεν θα υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και για την απιστία. Θα το κάνετε» ενώ πρόσθεσε «η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου όχι γιατί είναι σύντροφός μου στους αγώνες και στη ζωή αλλά επειδή όλοι ξέρουν ότι είναι αδέκαστος ανεπηρέαστος άνθρωπος με βαθειά νομική γνώση. Εργασιομανής με εντιμότητα όσο δεν πάει άλλο. Αυτή την γυναίκα και πολιτικό εσείς όλοι και η παράταξή σας την κατασπαράξατε. Θα ζητήσετε συγγνώμη;».

Ανταπαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Όλα όσα είπατε για την κυρία Χριστοδουλοπούλου επιβεβαιώνουν πόσο καθαρός είμαι. Το πόθεν έσχες μου ελέγχτηκε από την σύντροφό σας στην ζωή και στους αγώνες. Αφού είναι ακέραια και εργατική και είπε για το δικό μου πόθεν έσχες ότι είναι καθαρό δεν το δέχεστε; Στο δεύτερο επιχείρημα ότι δεν μπόρεσαν οι εισαγγελείς να κρίνουν την απιστία γιατί είχε παραγραφεί. Να σας θυμίσω τα εξής: όταν ήσασταν πλειοψηφία είπα στην Ολομέλεια ότι κάνω χρήση της παραγράφου 5 του αρ 86 του Συντάγματος που λέει ότι αν κάποιος πρώην υπουργός κατηγορηθεί για αδίκημα που έχει παραγραφεί μπορεί να παραιτηθεί και να δικαστεί. Το έκανα. Σας το είχα δηλώσει ότι δίνω την συναίνεσή μου για να δικαστώ και για την απιστία. Δεν ειχα να φοβηθώ τίποτα. Ποτέ δεν θέλατε να με ακούσετε γιατί ο μόνος στόχος σας ήταν να με καταστρέψετε. Αυτό σας ενδιέφερε μόνο. Αυτό που περνάτε οφείλεται στο βέρτιγκο που δεν καταφέρατε να με καταστρέψετε. Πολιτικά μπορείτε να με καταστρέψετε κ. Δρίτσα. Ποινικά ποτέ γιατί είμαι ακέραιος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα