Με αμφισβητήσιμη απόφαση ο ΕΣΑΚΕ επικύρωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού

Με μια αμφισβητήσιμη απόφαση ο ΕΣΑΚΕ, κατά πλειοψηφία, επικύρωσε -κατά τη σημερινή (9/7) συνεδρίαση του ΔΣ- τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και διατήρησε στην Basket League το (βαθμολογικά) υποβιβασμένο Λαύριο.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έκανε δεκτό το αίτημα αναβαθμολόγησης που κατέθεσε το Λαύριο, υποστηρίζοντας πως ο υποβιβασμός του -επειδή ο Παναθηναϊκός δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Κύμη- ήταν άδικος.

Το ΔΣ με 10 ψήφους υπέρ του αιτήματος μια κατά από τον Άρη και «λευκό» από τον Χολαργό, αποφάσισε ότι το Λαύριο θα παραμείνει στην κατηγορία. Και στην Α2 υποβιβάζονται ο Ολυμπιακός και ο Κολοσσός Ρόδου. Ο οποίος, όμως, θα (προβιβαστεί πριν υποβιβαστεί) αγωνιστεί στην Basket League, με το ΑΦΜ του Χολαργού.

Αρκετοί χαρακτηρίζουν την απόφαση του ΔΣ αμφίβολης νομιμότητας, επισημαίνοντας ότι έγινε αλά καρτ «ανάγνωση» της προκήρυξης του πρωταθλήματος. Στο άρθρο 5 της οποίας, προβλέπεται ρητά υποβιβασμός ομάδας που απείχε από αγώνα των play offs (Ολυμπιακός) και των δύο τελευταίων στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου (Λαύριο & Κολοσσός Ρόδου).

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει περιθώριο οκτώ ημερών να καταθέσουν προσφυγή όσες ομάδες έχουν έννομο συμφέρον. Και συγκεκριμένα αυτές της Α2 που – βάσει της τελικής τους κατάταξης- δικαιούνται να προβιβαστούν στην Basket League. Συγκεκριμένα είναι τις Καστοριά, Καρδίτσα, Χαρίλαο Τρικούπη και Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Οι αποφάσεις του ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ: «Επικύρωσε την τελική κατάταξη της Betshop Basket League της σεζόν 2018-19.

Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός.

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν».

Διαβάστε επίσης