Με αναφορές στον Μαχαιρίτσα ο αγιασμός από τον Ιγνάτιο

Ειδική αναφορά στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έκανε κατά την διάρκεια του σχολικού αγιασμού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Ο Μητροπολίτης βρέθηκε στο Ελληνογαλλικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και στην συνέχεια,  στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της μαθητικής συνύπαρξης, στην μεγάλη μαθητική οικογένεια, που δημιουργεί προϋποθέσεις ευγενούς άμιλλας.

Στην ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον σπουδαίο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που έφυγε προχθές από την ζωή και ήταν γέννημα θρέμμα της Ν. Ιωνίας. Αναφέρθηκε στο χάρισμα του να ομιλεί στις καρδιές των ανθρώπων μέσα από τους στίχους και την μουσική του, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος ομολογούσε την πίστη του στον Θεό σε κάθε ευκαιρία: «Μας είπε αλήθειες για τον Παράδεισο, για την αγάπη και τις αξίες της ζωής. Αυτές τις αξίες θα διδαχτείτε και στο σχολείο. Θα μάθετε να συνυπάρχετε και να αγαπάτε, μιμούμενοι την αγάπη του Θεού. Μάθετε να δίνετε ο ένας στον άλλο. Δεν έχει σημασία πως ανάμεσά σας θα βρίσκονται και παιδιά από άλλα μέρη. Αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείξετε τί σημαίνει να είναι κανείς Χριστιανός Ορθόδοξος και να βλέπει τον κάθε άνθρωπο ως την ζωντανή εικόνα του Θεού. Το σχολείο αυτό είναι πρότυπο προσφοράς και θυσίας, γι’ αυτό εκφράζω τον απόλυτο σεβασμό στους γονείς και στους δασκάλου σας για το πολύμοχθο έργο που επιτελούν».
Αμέσως μετά, ο Σεβασμιότατος αγίασε το νέο σχολικό λεωφορείο του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου και τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Στην συνέχεια, ο Σεβασμιότατος μετέβη στον Αλμυρό και τέλεσε, στο 1ο Γυμνάσιο, τον Αγιασμό και Τρισάγιο στην μνήμη της μικρής Σεράινας, η οποία έχασε την ζωή της, προ ημερών, στο τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Αλμυρού.

 

Διαβάστε επίσης