Με αυτή τη σειρά “προτεραιότητας” θα ανοίξουν τα  καταστήματα

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, όπου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μουζάλα, επανέλαβε τη σειρά “προτεραιότητας” βάσει της οποίας θα ανοίξουν τις πόρτες τους τα καταστήματα.

Όπως σημείωσε ο υπουργός στην πρώτη ταχύτητα των καταστημάτων που θα ανοίξουν είναι τα παιχνιδάδικα, τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία και τα κομμωτήρια, Μάλιστα  ο Αδ. Γεωργιάδης έβγαλε και.. είδηση.

Ποια είναι αυτή; Ότι εξετάστηκε η δυνατότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα βιβλιοπωλεία, ωστόσο, οι ειδικοί είχαν διαφορετική άποψη, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας, με δεδομένο ότι ο αριθμός των βιβλιοπωλείων υπερβαίνει τα 1.400 συνολικά, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης αντέτεινε ότι τα μικρά συνοικιακά βιβλιοπωλεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. “Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη”, επισήμανε ο Γιάννης Μουζάλας, λέγοντας ότι 37 χώρες που βρίσκονται σε lockdown, έχουν τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά. “Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι χώροι ελεγχόμενοι και οι άνθρωποι που τα επισκέπτονται είναι πειθαρχημένοι”, πρόσθεσε, καλώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση.

Απαντώντας ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι πάρα πολλά βιβλιοπωλεία πούλησαν μέσω διαδικτύου, ενώ υπενθύμισε ότι έως το τέλος του χρόνου, θα ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, που θα επιδοτεί τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να φτιάξουν ιστοσελίδες για να κάνουν πωλήσεις με επαγγελματικό τρόπο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα