Με αυτή την ταχύτητα έτρεχε με τη Ferrari ο Τζώρτζης Μονογυιός

Η αποκάλυψη γνωστού εμπειρογνώμονα τροχαίων δυστυχημάτων

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το φρικτό τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του  ο Τζώρτζης Μονογυιός μίλησε στην ΕΡΤ ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

Όπως τόνισε «μέσα σε τρεισήμισι μήνες είχαμε δύο θανατηφόρα ατυχήματα στο σημείο αυτό και λίγο πιο κάτω» και συμπλήρωσε ότι «μετά τη στροφή που πήρε με επιτυχία η Φεράρι και με ταχύτητα 90-100χλμ, μπήκε σε μία ευθεία και μετά έγινε η πρόσκρουση σε δέντρο. Με βάση τις ζημιές στο αυτοκίνητο, αλλά και στον κορμό του δέντρου, δεν πρέπει να ήταν πάνω από 75χλμ την ώρα η ταχύτητα του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπέδησης ή πλάγιας ολίσθησης στο οδόστρωμα. Ευελπιστώ όταν γίνει καλά η σύζυγος του θύματος ή όταν προσκομιστεί υλικό βίντεο να απαντηθούν τα ερωτήματα».

Ο κ. Μαδιάς αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο τροχαίο με ίδιο τύπο αυτοκινήτου στην Ολλανδία που χτύπησε σε δέντρο σε σημείο κοντά στις δεξαμενές καυσίμων και δεν σημειώθηκαν τα ίδια αποτελέσματα.

Μάλιστα εξέφρασε την απορία μήπως ο Τζώρτζης Μονογυιός είχε απενεργοποιήσει συστήματα ασφαλείας καθώς η Ferrari πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με πολλά συστήματα ασφαλείας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα