Με χρονοκαθυστέρηση η απάντηση Τσακαλώτου στον Βενιζέλο για την “Βουλή των Λόρδων”

Με καθυστέρηση 24 ωρών αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα όσα του είπε από του βήματος της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών του είπε ότι “ο Σαμαράς μπροστά σε εσάς είναι της Βουλής των Λόρδων, εσείς της βουλής των κοινοτήτων και θα δώσετε εξηγήσεις στην χώρα σας»,  όταν ο κ. Τσακαλώτος τον διέκοψε για να σχολιάσει τις αναφορές του κ. Βενιζέλου στη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 με «τις πιο ακραίες εκδοχές της δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος».

Τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος με την γνωστή του ευγλωττία προφανώς δεν τα κατάλαβε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος φυσικά και δεν απάντησε. Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσαν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τελικά, μετά από 24 ώρες και προφανώς κατόπιν συσκέψεως με τους συνεργάτες του, ο κ. Τσακαλώτος αποφάσισε να απαντήσει με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όπου έγραψε το ακόλουθο νερόβραστο μήνυμα:

“1. Παραδοσιακά στην ευρωπαϊκή αριστερά, η είσοδος στη Βουλή των Λόρδων δεν θεωρείται ταυτότητα προοδευτικότητας.
2. Κατάλαβα ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί τον κ. Σαμαρά ποιοτικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου & προνομιακό συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας.
3. Καλή τύχη”.

Διαβάστε επίσης