Με διαδικασίες εξπρές έφτασαν στη Βουλή τα ονόματα δικαστών και εισαγγελέων Αρείου Πάγου

Από τη σχετική λίστα το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέξει τα νέα πρόσωπα της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Με διαδικασίες εξπρές έφτασαν στη Βουλή τα ονόματα δικαστών και εισαγγελέων Αρείου Πάγου, από τους οποίους το Υπουργικό Συμβούλιο θα επιλέξει τα νέα πρόσωπα της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας.

Θα προηγηθεί η διάσκεψη των προέδρων, για την ακρόαση των υποψηφίων, όπου θα αξιολογηθούν και θα προκριθούν οι ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς, από τους οποίους θα επιλεγούν τα νέα πρόσωπα στην κορυφή της Δικαιοσύνης.

Την ερχόμενη Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάσει για την θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την οποία είναι υποψήφιες οι: Αντιπροέδροι Αρείου Πάγου Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, οι Αρεοπαγίτες Διονυσία Μπιτζούνη και οι Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Μία μέρα νωρίτερα, την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για την θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, με υποψήφιους τους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη, καθώς και τους Αρεοπαγίτες Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη και .Γεώργιο Χοϊμέ.

Η διαδικασία για τον Πρόεδρο και την Εισαγγελέα το Αρείου Πάγου που ήδη ξεκίνησε προβλέπει στάδιο ακρόασης των υποψηφίων από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όμως την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης