Με δόσεις οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Σημαντική απώλεια εσόδων του ΕΦΚΑ όχι μόνο από τη μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως λόγω της κατακρήμνισης των εισπράξεων ασφαλιστικών εισφορών

Σε ορίζοντα δύο μηνών από τώρα (σ.σ. το διάστημα Μαρτίου – Απριλίου) και με δόσεις αναμένεται ότι οι συνταξιούχοι θα δουν… χαρά στην τσέπη τους, καθώς τότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που «γεννά» η εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου βάσει του οποίου αυξάνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους συνταξιούχους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους που εργάζονται τον Απρίλιο, ενώ τα αναδρομικά των κληρονόμων θα καταβληθούν και αυτά σε δύο δόσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα ποσά θα καταβληθούν στους συνταξιούχους με αξιοσημείωτη καθυστέρηση καθώς μεταξύ άλλων η πανδημία επηρέασε και τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, η δημοσιονομική εικόνα του οποίου κάνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να… κλαίει!

Αιτία η σημαντική απώλεια εσόδων του οργανισμού που προκύπτει όχι μόνο από τη μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα των ασφαλιστικών εισφορών που είχε αποφασίσει η κυβέρνηση, αλλά κυρίως λόγω της κατακρήμνισης των εισπράξεων ασφαλιστικών εισφορών εξαιτίας της… πανδημίας αναστολών εργασίας που επέφερε ο κορωνοϊός.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα