Με επιστολή η Ένωση Κεντρώων ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην σύσκεψη Σκουρλέτη

Με επιστολή που απέστειλε στον Παναγιώτης Σκουρλέτη και την οποία δημοσιοποίησε η Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να μετάσχει στην αυριανή σύσκεψη του υπουργού Εσωτερικών με τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης εξηγούνται οι λόγοι όχι μόνο της απουσίας από την σύσκεψη, αλλά και της απόρριψης του σχεδίου Σκουρλέτη.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζεται: “Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη με την κατάτμηση της Β ΄ Αθηνών και του Νομού Αττικής, διότι η κατάτμηση είναι προς το συμφέρον των μεγάλων κομμάτων, κόμματα που λαμβάνουν κάτω του 10% στις εκλογές δεν παίρνουν έδρα στην πρώτη κατανομή, οι δε έδρες κερδίζονται από τα μικρά κόμματα τυχαία με καραμπόλες μεταξύ των περιφερειών, με ενδεχόμενο ο ίδιος ο Αρχηγός κόμματος να μην εκλεγεί βουλευτής και να έχουμε το φαινόμενο «Κατσίκη» όπου δεν εξελέγη βουλευτής ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος.

Ακόμη κ. Υπουργέ η Ένωση Κεντρώων ψήφισε στο πρόσφατο παρελθόν την απλή αναλογική με μηδέν bonus εδρών, για να ανοίξει η σελίδα των συμμαχικών κυβερνήσεων. Πληροφορούμεθα ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση παζαρεύει με άλλα κόμματα αντί του μηδέν bonus, να θεσπίσει ένα bonus 30 εδρών, για να ψηφίσει την μεταβολή το ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοιο το θεωρούμε πέρα για πέρα αδιανόητο, συναίνεση με παζάρια δεν γίνεται και σε τέτοιες διαδικασίες δεν συμμετέχει η Ένωση Κεντρώων.

Κατόπιν αυτού θεωρούμε ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και εσείς προσωπικά γνωρίζετε τις δημοκρατικές θέσεις της Ένωσης Κεντρώων και περιττεύει η παρουσία μας στην συνάντηση της Πέμπτης”.

Για τον Σακελλαρίου

Λίγο αργότερα η Ένωση Κεντρώων εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου, κάνοντας λόγο για σύγκρουση εξουσιών. Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η παραίτηση του κ. Νίκου Σακελλαρίου από την θέση του προέδρου του ΣτΕ μας προβληματίζει, ιδιαίτερα για τους λόγους που επικαλείται και δηλώνουν το χάσμα μεταξύ, Δικαιοσύνης και εκτελεστικής εξουσίας. Η Ένωση Κεντρώων είχε ζητήσει, η μεν κυβέρνηση να πάψει τις απειλές κατά της Δικαιοσύνης, η δε Δικαιοσύνη να χαμηλώσει τους τόνους και να αντιληφθεί ότι η χώρα είναι υπό την κηδεμονία των δανειστών, οπότε είναι φυσικό με ιδιαίτερη φειδώ να εκδίδονται αποφάσεις της με δημοσιονομικές επιπτώσεις. Έτσι φθάσαμε στην σύγκρουση των εξουσιών”.

Διαβάστε επίσης