Με εξώδικο ο Ολυμπιακός ζητά την απομάκρυνση Γκαγκάτση από την Super League

H Πειραϊκή ΠΑΕ θέτει προ των ευθυνών του το νέο πρόεδρο Μηνά Λυσάνδρου

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της απομάκρυνσης του Βασίλη Γκαγκάτση από τη Super League. Ο Ολυμπιακός έστειλε σήμερα εξώδικο στην Super League προκειμένου η διοργανώτρια του πρωταθλήματος να εφαρμόσει το νόμο και ν’ απομακρύνει στον Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου.

Πλέον ο νέος πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μηνάς Λυσάνδρου, νομικός στο επάγγελμα, θα πρέπει να εφαρμόσει το νόμο, καθώς αν δεν το πράξει θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν πρόκειται να ανεχτεί τις παρανομίες, αλλά θα κινηθεί σε βάρος όποιου τις συγκαλύπτει.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε θέσει θέμα Γκαγκάτση και επί προεδρίας Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Ωστόσο με την αλλαγή στην ηγεσία του Συνεταιρισμού, και κυρίως μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην εκλογική διαδικασία, θεωρεί ότι απεγκλωβίζονται δυνάμεις που δεν θα κλείνουν πλέον τα μάτια σε όσα συμβαίνουν.

O Ολυμπιακός έχει κάνει γνωστό στην Super league ότι:

«Στις 07.03.2019, με απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος του Συνεταιρισμού κ. Γκαγκάτσης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος (ποσού 12,6 εκατ. ευρώ!!!!!!), την οποία τέλεσε εις βάρος της ΕΠΟ για το διάστημα που κατείχε την θέση του Προέδρου της ΕΕ της ΕΠΟ (και πιο συγκεκριμένα τα έτη 2005-2008). Η εν λόγω απόφαση ήρθε σε συνέχεια του υπ’ αρ. 1445/ 2016 τελεσίδικου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με τις κατηγορίες (σύμφωνα με τον Τύπο) α) της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και β) της ηθικής αυτουργίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας σε απιστία.

Σύμφωνα με τα ως άνω προκύπτει ευθέως και ρητά ότι ο κ. Γκαγκάτσης χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Super League και δεν έχει θέση στο οργανωμένο ποδόσφαιρο, πολλώ δε μάλλον έμμισθη, είτε ήθελε νοηθεί η ιδιότητά του ως Οργάνου διοίκησης, εκπροσώπησης και διαχείρισης, όπως πράγματι είναι, είτε ως «ειδικός συνεργάτης» (βαπτιζόμενος και ως «νομικός σύμβουλος» με την από 15.11.2016 σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Super League και του ιδίου για να δικαιολογηθεί η ανάληψη των καθηκόντων του – καθώς η τροποποίηση του Καταστατικού που προέβλεπε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί – πλην όμως κατά παράβαση της 09.11.2016 απόφασης του ΔΣ της Super League, για την οποία και επιφυλασσόμαστε ρητά)».

Ο Ολυμπιακός προσθέτει ότι:

«Ο Β. Γκαγκάτσης δεν μπορεί πλέον να ασκεί τα καθήκοντα του Δ/ντος Συμβούλου, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι ως μέλη του ΔΣ της Super League, να εκδώσουμε τη διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης έκπτωσής του από την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει. Σε διαφορετική περίπτωση, στην εν λόγω διαδικασία είναι υποχρεωμένος κατ’ αρ. 3§7 (α) και (β) του αθλητικού νόμου να προβεί ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού όχι μόνο για την έκπτωση του κ. Γκαγκάτση αλλά και για την έκπτωση των Μελών του Δ.Σ. της Super League που υπαιτίως δεν εξέδωσαν την εν λόγω πράξη, μη αποκλειομένων των ποινικών ευθυνών των Μελών που θα αγνοήσουν τις επιταγές του Νόμου».

Διαβάστε επίσης