Με κόσμο κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός

Με κόσμο κόντρα στον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ θα παίξει ο Παναθηναϊκός, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ανέτρεψε την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του είχε επιβληθεί για επεισόδια στο ματς με τον Ιωνικό.

Ο Παναθηναϊκός, είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.000 ευρώ, για τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικών από οπαδούς του.

Στην έφεση, ωστόσο, που κατέθεσε, και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το μεσημέρι, οι δικηγόροι των «πρασίνων» στάθηκαν σε τρία σημεία:

Α) Τα γεγονότα του κατηγορητηρίου έλαβαν χώρα έξω από τον εν γένει χώρο του γηπέδου και ως ΠΑΕ δεν υπάρχει ευθύνη για αυτά. Δεν αμφισβητούνται τα γεγονότα, αμφισβητείται, όμως, ο χώρος ευθύνης ΠΑΕ.

Β) Το βίντεο, που εξέτασε το πρωτοβάθμιο όργανο και βάσει του οποίου τιμώρησε τον Παναθηναϊκό, αφορά άλλο γεγονός, το οποίο δεν είχε περιληφθεί στη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Η χρήση του βίντεο είναι απαράδεκτη, διότι προβάλλει πράξεις που δεν αναφέρονταν στο κατηγορητήριο. Και υπάρχει ρητή διάταξη ότι το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία να δικάσει για γεγονότα που δεν έχουν περιληφθεί στη δίωξη. Ο Παναθηναϊκός, δε, έλαβε γνώση για το περιεχόμενο του βίντεο μετά τη διαδικασία σε πρώτο βαθμό.

Γ) Στο βίντεο αναγράφεται άλλη ημερομηνία από εκείνη που διεξήχθη ο αγώνας. Η εν λόγω κάμερα είναι αποκλειστικής χρήσης από την αστυνομία. Η ημερομηνία δεν ταυτίζεται με την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα και δεν αποδεικνύεται ότι τα γεγονότα που δείχνει είναι από τον συγκεκριμένο αγώνα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα