Με Μπενφίκα ο Γραμμένος δεν μπορεί… 

H θεά Τύχη ευνόησε τον ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές της κληρώσεις, καθώς στα… μονά-ζυγά ή κυριολεκτικά εντός-εκτός έδρας και τις δύο φορές κληρώθηκε να παίξει στην Τούμπα για το Champions League.

Την πρώτη τα πράγματα ήταν εύκολα, όχι μόνο γιατί η Μπεσίκτας είναι και υποδεέστερη και σε οικονομική κρίση, αλλά γιατί στην ψυχολογία έπαιξε κάποιο ρόλο η Ελληνοτουρκική διαμάχη που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Δύο Έλληνες –Τζόλης και Πέλκας–«εκτέλεσαν» τους Τούρκους, που ακόμη φωνάζουν για τη διαιτησία μη μπορώντας να βρουν άλλο πάτημα για το στραπάτσο τους στη Θεσσαλονίκη.

Πλέον όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Απέναντι στον ΠΑΟΚ βρίσκεται η Μπενφίκα. Η ώρα της αλήθειας έφτασε, καθώς καλή η προώθηση παικτών από τη δεύτερη ομάδα, πόσω μάλλον όταν είναι ανέξοδη, αλλά θα φανεί κατά πόσον φτάνει για να γίνουν υπερβάσεις. Το ματς με τους Πορτογάλους αποτελεί για τον «δικέφαλο του βορρά» μια πρώτης τάξης ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Τα μηνύματα πάντως δεν είναι τα ιδανικότερα για τον ΠΑΟΚ που υστερεί σημαντικά, με δεδομένο το γεγονός ότι το δικό του ρόστερ είναι ελλιπές και ρηχό και των αντιπάλων του αντίστοιχα υπερπλήρες. Προφανώς υπάρχει διαφορά και στην ποιότητα.

Ο ΠΑΟΚ δεν ενισχύθηκε σημαντικά μετά τον αποκλεισμό της Μπεσίκτας για να έχει όπλα στη φαρέτρα του να προχωρήσει και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Προσθήκες από το «επάνω ράφι» δεν έγιναν και ως εκ τούτου δεν θα ευθύνεται ούτε ο Φερέιρα, ούτε οι παίκτες αν έλθει ο αποκλεισμός και η μετάβαση στο Europa League. Κάπως έτσι άρχισε και ο κατήφορος του νταμπλούχου την περασμένη σεζόν. Οι ευρωπαϊκές κατραπακιές οδήγησαν σε περιορισμό των εσόδων και σε μεταγραφές μικρομεσαίων ποδοσφαιριστών. Αν αυτό συνεχιστεί, ο ΠΑΟΚ δεν σώζεται εντός των τειχών από τις εκλογές στην ΕΠΟ, ούτε από τον Γραμμένο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα