Με Μπουτσικάρη δεν χάνει ο Ιβάν. Οι Κινέζοι όμως;

Ιβάν Σαββίδης βλέπει πως οι ήττες που διαγράφει στα διοικητικά του ποδοσφαίρου είναι συνεχείς και αλλεπάλληλες, με αποτέλεσμα να τα έχει πάρει άγρια με τους συμβουλάτορες και τους ανθρώπους που έχει επιλέξει να κινούν τα νήματα ως… ειδικοί.

Οι εκλογές για την προεδρία της Super League1 αποτελούν ένα ακόμη στοίχημα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, που ναι μεν δεν θα κερδίσουν, αλλά δεν θέλουν και να το χάσουν. Η πρόσφατη σφαλιάρα από το αποτέλεσμα της έκθεσης του Μάκη Γκαγκάτση απέναντι στον Μηνά Λυσάνδρου έδειξε πως ανάμεσα στους δύο «δικέφαλους» η πλειοψηφία προτιμά αυτόν του νότου. Πέρα όμως από το οπαδικό ζήτημα, καταλυτική σημασία έχει και το πρόσωπο που επιλέγεται. Ο Χρυσοστομάκης έχει δείξει πως τον ενδιαφέρει μόνο ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Λυσάνδρου, πέρα από την ΑΕΚ, συνολικότερα η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό είχε μετρήσει ιδιαίτερα στην τελευταία μάχη όπου ο Σαββίδης νικήθηκε κατά κράτος παρά τα όσα του είχαν πει για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τώρα δικό του άνθρωπο δεν πρόκειται να εκθέσει ξανά, καθώς η αποτυχία είναι δεδομένη. Έτσι αποφασίστηκε η προσέγγιση του Παναθηναϊκού και η στήριξη στην κάθοδο του Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Ο ΠΑΟΚ θ’  αποφύγει την ήττα από τη μία, αλλά το κυριότερο θέλει να έχει έναν ακόμη σύμμαχο στην ΕΠΟ. Εκεί είναι η κατάσταση… οριακή.

Ο πρόεδρος της Super League μετέχει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Εκεί ο Μπουτσικάρης μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Με βάση τα σημερινά δεδομένα. Γιατί αύριο δεν θα υπάρχουν ο Γραμμένος και οι υπασπιστές του, και τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα. Άσε που οι Κινέζοι μπορεί να έχουν άλλη γνώμη για τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ.

 

Διαβάστε επίσης