Με Παππά και με κουμπάρους ο Πετσίτης

Να «κοντύνει» ήθελε τον Παππά ο Τζανακόπουλος μέσω του αμφιλεγόμενου Μανόλο. Το έργο ανέλαβε η θηλυκή εμπροσθοφυλακή του ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Παπασπύρου, Ξ. Δημητρίου, Αν. Ζαΐρη). Τα «πακέτα» όμως που βρέθηκαν στον Πετσίτη ήταν πλήγμα για την κυβέρνηση και έτσι τον «λογαριασμό» πλήρωσε ο αστυνομικός που τα εντόπισε!

Η κόντρα μεταξύ Δ. Τζανακόπουλου και Ν. Παππά είναι γνωστή ακόμη και στην… υποσαχάρια περιοχή. Μπορεί ο Τζανακόπουλος να βγαίνει στο γυαλί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως τη δύναμη στα ΜΜΕ έχει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, στον οποίο πιστώνονται όλες οι προσεγγίσεις που οδήγησαν την «πρώτη φορά Αριστερά» να έχει κανάλια, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και εφημερίδες να τη στηρίζουν, όταν πριν από 1-1,5 χρόνο είχε (ο ΣΥΡΙΖΑ) μόνο την «Αυγή» και το «Κόκκινο». Σήμερα, «Documento», «Νέα Σελίδα», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Έθνος», «Κόντρα Νews», μαζί με τον Alpha Tv, τα τρία κανάλια της ΕΡΤ που έγιναν τέσσερα, το Κόντρα Tv, αλλά και σωρεία ιστοσελίδων.

Η σχέση Παππά-Πετσίτη, η οποία κάποια μέρα έγινε γνωστή –άγνωστο από ποιον– στον αντιπολιτευτικό Τύπο, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αντεπιτεθεί. Έτσι, όταν διέρρευσαν οι πληροφορίες για τις επισκέψεις του Μανόλο στη ΔΕΠΑ και τη δήλωση του πρώην προέδρου της, Θ. Κιτσάκου, ότι οι επισκέψεις  αυτές είχαν χαρακτήρα «εκπροσώπου» του Μαξίμου, το θέμα του Πετσίτη άρχισε να παίρνει άλλες διαστάσεις. Το γεγονός μάλιστα ότι η οφειλή της εταιρείας ELFE του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενεργοποιηθεί η Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος ως μόνη αρμόδια για το εάν το χρέος αυτό είχε κάποιο αντίκρισμα οικονομικού περιεχομένου στον μεσάζοντα Πετσίτη.

Με αυτά τα δεδομένα σε χρόνο ρεκόρ η εισαγγελέας κα Άννα Ζαΐρη έλαβε παραγγελία από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κα Ξένη Δημητρίου, να ερευνήσει το θέμα. Με δεδομένο ότι η κα Δημητρίου είχε άριστες σχέσεις με τη «μητέρα», όπως έχει η ίδια αυτοχαρακτηριστεί, του Δημ. Τζανακόπουλου, κα Μαρία Παπασπύρου, τα κουτσομπολιά της πολιτικής ομήγυρης κάνουν λόγο για κάποια τηλεφωνήματα που έγιναν, ώστε να ξεκινήσει αμέσως η έρευνα.

Με τη δημοσιοποίηση της έναρξης της έρευνας, είναι γεγονός ότι ο απόηχος για το ίματζ του Νίκου Παππά δεν ήταν και ο καλύτερος. Την ατμόσφαιρα βάρυνε ακόμη περισσότερο η τοποθέτηση του Τζανακόπουλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –προσέξτε: όχι ο

Ν. Παππάς– έχει από μακρού χρόνου κόψει κάθε σχέση με τον Μανόλο, ο οποίος έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο. Όταν άρχισαν να βγαίνουν οι φωτογραφίες του Πετσίτη με τα μπουρνούζια, τις σουίτες στο Arrena που τραγουδάει ο Ρέμος, τις βίλες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ήταν επόμενο να ψαχτούν οι λογαριασμοί του. Μια παροιμία λέει ότι «όποιος ψάχνει, κινδυνεύει να εκπλαγεί από τα ευρήματα». Έτσι λοιπόν ο προϊστάμενος της διεύθυνσης της Αρχής για το Ξέπλυμα χρήματος ψάχνοντας βρήκε στους λογαριασμούς του Μανόλο ποσά που ήταν αδύνατον να είχε κερδίσει ως γκαρσόνι –που ήταν το παλιό του επάγγελμα– ούτε κι εάν είχε ο ίδιος την ιδιοκτησία του μαγαζιού που δούλευε. Όμως, εκτός από τα «πακέτα», σημασία έχει και ποιος ήταν ο «δωρητής». Ακούστηκε το όνομα του δικηγόρου Αρτεμίου, του γνωστού για τις φιλίες του με τον Ν. Παππά, και τις επαφές του με τον Μαδούρο της Βενεζουέλας. Η υπόθεση άρχισε  να ξεφεύγει από τα στενά όρια της υποβάθμισης του Νίκου Παππά λόγω της σχέσης του με τον Μανόλο, και άγγιζε πλέον ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά το ηθικό πλεονέκτημα που πιπίλιζαν σαν καραμέλα τα τελευταία χρόνια το Μαξίμου, οι υπουργοί του και τα στελέχη του.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η περίπτωση της, οι σχέσεις των κυβερνώντων με τον Λ. Λαυρεντιάδη, τα «βοσκοτόπια» του Καλογρίτσα, ο οποίος είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που είχε προκηρύξει το υπουργείο του Ν. Παππά, η υπόθεση αυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούσε τις κόντρες Τζανακόπουλου-Παππά, για το ποιος έχει μεγαλύτερη… επιρροή στο Μαξίμου.

Και επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διακρίνονται όλοι για την ευφυΐα τους, η λύση βρέθηκε: Πήραν τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., στέλεχος της Αρχής για το Ξέπλυμα χρήματος, από το γραφείο του και τον έβαλαν σ’ ένα άλλο να μετράει τα αυτοκίνητα που περνούσαν… Ο άνθρωπος αντέδρασε, με αποτέλεσμα όλη αυτή η ιστορία να βγει στην επιφάνεια με πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και να μην μπορεί πλέον να αποσιωπηθεί.

Αυτά μέχρι στιγμής. Τώρα, αν ο αξιωματικός αποφασίσει να χοντρύνει το παιχνίδι, και δημοσιοποιήσει τα ονόματα των ενισχυτών του Μανόλη Πετσίτη, οι εξελίξεις θα πάρουν μορφή καταιγίδας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει μάλιστα εκλογών, αυτοδιοικητικών, ευρωβουλευτικών αλλά και εθνικών.

Γιατί σ’ έναν «γάμο» μπορεί να έχεις τον Παππά, αλλά χρειάζονται και οι κουμπάροι…

Ίδωμεν…

 

Διαβάστε επίσης