Ο ηγέτης της ακροδεξιάς «Ανακατάληψης» καρατόμησε την ανιψιά της Λεπέν

Ήταν επικεφαλής στη λίστα του κόμματος στις ευρωεκλογές - Δεν παραιτούμαι από ευρωβουλευτής, διευκρινίζει η Μαριόν Μαρεσάλ

Δύο χρόνια διήρκεσε η συνεργασία του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος «Ανακατάληψη» (Reconquete), Ερίκ Ζεμούρ, με την ανιψιά της Μαρίν Λεπέν.

Ο Ζεμούρ καρατόμησε χθες τη Μαριόν Μαρεσάλ, αφού του γύρισε την πλάτη ανακοινώνοντας ότι θα στηρίξει το κόμμα της θείας της στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Ερίκ Ζεμούρ για την ανιψιά της Μαρίν Λεπέν

 

«Με πρόδωσε», δήλωσε σήμερα ο πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας Le Figaro στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, εξηγώντας την απόφασή του να την καθαιρέσει. Στις ευρωεκλογές η Μαριόν Μαρεσάλ ήταν επικεφαλής στη λίστα του κόμματος του Ζεμούρ.

Όταν όμως είδε τον εκλογικό θρίαμβο του κόμματος της θείας της, ανταποκρίθηκε στο «αίτημα φιλίας» της «Εθνικής Συσπείρωσης».

Όπως αναφέρει ο γαλλικός Τύπος, η Μαριόν αποκήρυξε τη στρατηγική του Ζεμούρ ενόψει των βουλευτικών εκλογών και κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να υποστηρίξουν τους υποψηφίους της εκλογικής συμμαχίας μεταξύ της «Εθνικής Συσπείρωσης» των Λεπέν και του εκλεκτού της, Ζορντάν Μπαρντελά αλλά και του Ερίκ Σιοτί, τον οποίο πλέον δεν αναγνωρίζουν για πρόεδρό τους οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί.

Η συνέντευξη της Μαριόν Μαρεσάλ:

 

Κι ενώ ο Ζεμούρ κατηγορεί την Μαριόν Μαρεσάλ για «παγκόσμιο ρεκόρ προδοσίας», η ίδια έσπευσε να επισημάνει ότι δεν θα είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές. Σε συνέντευξή της στο γαλλικό δίκτυο TF1, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ενταχθεί στο κόμμα της θείας της. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από τη θέση της ως ευρωβουλευτής.

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών συνεχίζεται η αναμπουμπούλα. Ο Ερίκ Σιοτί δεν αποδέχεται την καθαίρεσή του από τα μέλη του γκωλικού κόμματος επισημαίνοντας ότι παραμένει πρόεδρος του κόμματος (LR).

«H συνάντηση που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα υλοποιήθηκε κατά παράφωρη παραβίαση του καταστατικού μας. Καμία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε αυτήν δεν έχει νομικές συνέπειες. Είμαι και παραμένω πρόεδρος του πολιτικού μας κόμματος, εκλεγμένος από τα μέλη», ανέφερε ο Σιοτί που αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, γεγονός που εξόργισε πολλούς ομοιδεάτες του.

Σήμερα, ο Σιοτί ανέβασε στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) βίντεο με τον ίδιο να προσέρχεται στο πολιτικό του γραφείο σαν να μην συμβαίνει τίποτα:

Ωστόσο όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, για τους Ρεπουμπλικανούς, ο Ερίκ Σιοτί αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο Φρανσουά Μπελαμί και η γενική γραμματέας Aνί Ζενεβάρ θα ενεργήσουν ως προσωρινοί επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος (LR), γράφει η εφημερίδα Le Figaro.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα