
Με πρωταγωνιστή τον Ζίνι ο Λεβαδειακός πέρασε 3-2 απ’ τη Λαμία
Δυο γκολ ο Αγκολέζος επιθετικός της ομάδας της Βοιωτίας
Με πρωταγωνιστή τον Ζίνι που πέτυχε δυο γκολ, ο Λεβαδειακός του Νίκου Παπαδόπουλου πέρασε με σκορ 3-2 από το «Αθανάσιος Διάκος» για την 6η αγωνιστική των playouts της Super League και άνοιξε την ψαλίδα από τον Παναιτωλικό αναφορικά με την πρωτιά.
Στους 41 βαθμούς πλέον ο Λεβαδειακός, που θα φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική την Athens Kallithea, ενώ η Λαμία φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό.
Στο τρίτο λεπτό ο Τσάπρας έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, με τον Κόστιτς να αποκρούει σε πρώτο χρόνο και τον Γκοτζαμανίδη να απομακρύνει σε δεύτερο.
Ο Λεβαδειακός ανέβαζε λεπτό με το λεπτό την ένταση στο παιχνίδι του και στο 15′ κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος της άμυνας της Λαμίας. Πίεση του Κωστή ψηλά και κλέψιμο από τον Σόρια, γύρισμα παράλληλο στον Όζμπολτ, που με εν κινήσει πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ.
Η Λαμία έξι λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε ο Γιαννούτσος πήρε την κεφαλιά, ο Άνακερ απέκρουσε εντυπωσιακά ενώ ο Σόρια στη συνέχεια της φάσης με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
Η χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων δεν επηρέασε την απόδοση του Λεβαδειακού ο οποίος στο 24′ έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ωραία αλλαγή παιχνιδιού Βέρμπιτς σε Πεδρόσο, που από ελεγχόμενη θέση έφυγε και μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στον Ζίνι και αυτός με μονοκόμματο φαλτσαριστό πλασέ, έκανε το 0-2!
Το σύνολο του Θανάση Στάικου ανέβασε την ένταση στο παιχνίδι και στο 33′ βρέθηκε ξανά στο ματς! Κερδισμένο φάουλ πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Σόρια να πατά στον Βλαχομήτρο που με συρτό σουτ νίκησε τον Άνακερ και μείωσε το σκορ σε 1-2.
Οι Βοιωτοί εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του ματς και να μην κατεβάζουν ταχύτητες κυνηγώντας ένα τρίτο γκολ. Αυτό έγινε στο 41′ και πάλι με τον τρομερό Ζίνι. Η βαθιά μπαλιά του Λιάγκα στην πλάτη της άμυνας, με τον Αφρικανό να φεύγει από ελεγχόμενη θέση και μετά από δυο κοντρόλ να εκτελεί σωστά για το 1-3.
Ο Λεβαδειακός μπήκε πιο… ήρεμος, αλλά και νωχελικός στο δεύτερο μέρος δίνοντας το δικαίωμα στη Λαμία να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Προσπάθεια από τα αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στον Ρινγκ, που έξυπνα με πάσα τρύπησε την άμυνα, η μπάλα έφτασε στον Αθανασακόπουλο που με πλασέ συρτό στην κίνηση, αιφνιδίασε τον Άνακερ για το 2-3.
Το γκολ της Λαμίας, αφύπνισε τον Λεβαδειακό. Αρχικά στο 60′ ήρθε μια φάση διαρκείας με τον Κόστιτς να κάνει λάθος πάσα και να βρίσκει τον Κωστή που έκανε δυνατό σουτ, αλλά ο πορτιέρε της Λαμίας απέκρουσε.
Η δεύτερη ευκαιρία της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, προήλθε από τα πόδια του Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος εξτρέμ, βρέθηκε στο 67′ εκτός περιοχής αφύλακτος, δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κόστιτς.
Όσο περνούσε η ώρα η Λαμία ήλπιζε σε κάποιο γκολ και στο 78′ ήρθε μια φάση που εν πολλοίς έκρινε την έκβαση του ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Χαντάκιας βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής του Λεβαδειακού και μετά από διεκδίκηση με τον Άνακερ. Ο στόπερ των γηπεδούχων έπεσε και ο Τσιμεντερίδης έδειξε την άσπρη βούλα.
Όμως ο Τσαγκαράκης στο VAR κάλεσε τον πρώτη διαιτητή της αναμέτρησης για on field review με τον Τσιμεντερίδη να αναιρεί την πρώτη του απόφαση και να δείχνει «παίζετε» προκαλώντας την έκρηξη του πάγκου των γηπεδούχων.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 90′ έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με το φάουλ του Ρινγκ, στο δεύτερο δοκάρι ο Χαντάκιας έκανε το γύρισμα, αλλά κανείς δεν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το 2-3 να μένει ως το τέλος.
Λαμία (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς – Σόρια, Γιαννούτσος (65′ Χαντάκιας), Γκοτζαμανίδης, Βιτλής, Ρινγκ – Σουρλής (88′ Μπιλάλ), Τσιμπόλα, Αθανασακόπουλος – Λέικ (75′ Ιμπάνιες), Βλαχομήτρος
Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Άνακερ – Τσάπρας (46′ Κάσσος), Χάνα, Λιάγκας, Μορέιρα – Τσόκαϊ, Κωστή (76′ Λαμαράνα) – Πεδρόσο (90’+1′ Ρόμο), Ζίνι, Βέρμπιτς (76′ Εραμούσπε) – Όζμπολτ (58′ Άβραχαμ)