
Με σούπερ Μαρσιάλ και Ελίασον η ΑΕΚ 5-0 τον Πανσερραϊκό
Πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Ολυμπιακό η Ένωση
Η ΑΕΚ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μαρσιάλ (2 γκολ) και Ελίασον (2 ασίστ), συνέτριψε 5-0 τον Πανσερραϊκό στην άδεια λόγω τιμωρίας OPAP Arena και πλέον βρίσκεται στο -2 από την κορυφή.
Ο Νίκλας Ελίασον επέστρεψε στο αρχικό σχήμα έπειτα από 127 μέρες και έδωσε πνοή στην Ένωση. Για ακόμα ένα ματς σταθερός ήταν ο Στρακόσα, ο οποίος διατήρησε το μηδέν στην άμυνα, ενώ ο Πινέδα πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ.
Ο Πανσερραϊκός παρέμεινε στη 10η θέση με 22 βαθμούς.
Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Ελίασον στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα έπειτα από το ματς με τον Παναιτωλικό στις 5 Οκτωβρίου. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Στρακόσα, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας. Γιόνσον-Περέιρα η δυάδα στο κέντρο, με τον Πινέδα μπροστά τους. Στο αριστερό «φτερό» ο Μαρσιάλ, στο δεξί ο Ελίασον και ο Πιερό στην κορυφή της επίθεσης.
Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και βρέθηκε από πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ, με τον Πινέδα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ τη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, στο 8’ ο Βίντα ανέκοψε την προσπάθεια αντεπίθεσης του Πανσερραϊκού, η μπάλα κατέληξε στον Μεξικανό και εκείνος λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ με ένα υπέροχο σουτ.
Η Ένωση με κορυφαίο τον Μαρσιάλ και από κοντά τον Ελίασον, έβρισκε πολλούς κενούς χώρους ελέω τακτικής Πανσερραϊκού, ειδικά στον άξονα και κυκλοφορούσε πολύ εύκολα την μπάλα, μεταφέροντας το παιχνίδι της με άνεση από τη μία στην άλλη πλευρά.
Στο 13’ ο Φαρές έδιωξε τη σέντρα του Ελίασον πριν η μπάλα φτάσει στον Πιερό που ήταν ολομόναχος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του Ρότα πέρασε λίγο άουτ. Στο 23’ η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματα της με τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Μαρσιάλ. Ο Ελίασον έκανε σέντρα πάρε-βάλε στον Γάλλο και εκείνος από πολύ κοντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0.
Από εκεί και πέρα και για ένα τέταρτο άρχισε η πολιορκία της ΑΕΚ στα καρέ του Γκουγκεσασβίλι, ο οποίος κατάφερε και διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Στο 26’ μετά το βολέ του Στρακόσα ο Μαρσιάλ βγήκε απέναντι από τον Γεωργιανό τερματοφύλακα, ο οποίος βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ.
Στο 38’ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση, με τον Ελίασον να κάνει τη σέντρα, αλλά τον Πιερό να μην μπορεί από κοντά να κάνει το 3-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελίασον από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έπειτα από το παράλληλο γύρισμα του Μαρσιάλ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά τον Γκουγκεσασβίλι να αποκρούει. Στη συνέχεια, ο Πινέδα πήρε το «ριμπάουντ», το σουτ του οποίου έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί του Πανσερραϊκού. Ο Ελίασον ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία καλή φάση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το σουτ του κόντραρε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός μπήκε καλύτερα, είχε περισσότερη ενέργεια και έβαζε περισσότερη ένταση στα μαρκαρίσματά του, με τον Φεράντο να αλλάζει το σύστημα σε 4-2-3-1 κάτι που βοήθησε την ομάδα του να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να μην δέχεται τόσο εύκολα φάσεις.
Μάλιστα, κατάφερε να πατήσει και δύο φορές περιοχή με τον Σαλαζάρ, αλλά σε αμφότερες ο μεσοεπιθετικός του Πανσερραϊκού έκανε κακή επιλογή. Η ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα δεν ήταν απειλητική, ωστόσο πήρε και πάλι την σκυτάλη μετά το 70′.
Στο 73′ ο Λιούμπιτσιτς που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Περέιρα έκανε από κοντά το 3-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κροάτης λίγο έλειψε να κάνει το 4-0 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Ό,τι δεν έκανε Λιούμπιτσιτς, το πέτυχε ο Μαρσιάλ στο 81′, σε μια φάση-καρμπόν με το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ο Ελίασον έκανε το γύρισμα και ο Γάλλος στο δεύτερο δοκάρι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με το 7ο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Στο 84′ ο Λιούμπιτσιτς και πάλι από κοντά διαμόρφωσε το 5-0, με τον Στρακόσα να κάνει δύο δύσκολες επεμβάσεις στο τέλος κόντρα στον Ντέλετιτς, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Εύκολο ματς να διαχειριστεί είχε ο Ευαγγέλου.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (69′ Γκατσίνοβιτς), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Γιόνσον (82′ Σιμάνσκι), Πινέδα (69′ Μάνταλος), Περέιρα (62′ Λιούμπισιτς), Μαρσιάλ (82′ Φερνάντες), Ελίασον, Πιερό.
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Καραμανώλης (60′ Ζελέν), Φέλτες, Ντάβιντσον, Φαρές, Ουαγκέ (86′ Κουτσογούλας), Ομεονγκά (78′ Ντέλετιτς), Χατζηστραβός (78’Σοφιανός), Πιρές, Σαλασάρ (86′ Τέρζιτς), Μπετανκόρ.