bpbg
bpbg

Με στυλ Ρεχάγκελ ο Τζόνι

Μάγκας ο Φαν’τ Σιπ που έδειξε τους… Βρακάδες και λέει στους παίκτες να παίζουν για την πατρίδα τους - «Βρώμικος» ο Βάγγος για τον Άγγελο

Τον φουκαρά τον Γραμμένο, τον χτυπάνε από χίλιες πάντες.

Η Εθνική να τα πάει πρίμα, κι από την άλλη ο Ολυμπιακός να του τα χώνει, λεφτά να μην υπάρχουνε ούτε για σεμινάρια των διαιτητών και πάρ’ το και το κόντρα μπάσο από τον Άγγελο τον Αναστασιάδη.

Σκοπεύει να κάνει προσφυγή να ζητήσει αποζημίωση. Κι εγώ, βέβαια, πρώτος και καλύτερος το είχα γράψει, ότι ο Άγγελος δεν θα την αφήσει έτσι τη δουλειά. Θα κάνει προσφυγή.

Κατ’ αρχάς, να ευχηθώ περαστικά στον Άγγελο και τον Τερζή για το ατύχημα. Άλλο πράγμα είναι η υγεία, άλλο η μπάλα, μην τα μπερδεύουμε. Πάμε παρακάτω. Έδωσε αυτή τη συνέντευξη στο ράδιο ο Άγγελος και τον ξεφτίλισε τον Γραμμένο.

Φύλλο και φτερό τον έκανε. Βρώμικο αυτό που έγινε. Έτσι το χαρακτήρισε. Πέρασε ένας μήνας, σου λέει, μετά την ήττα 2-3 από την Αρμενία και του έστειλε εξώδικο ο Γραμμένος, ότι δεν τον θέλουνε οι παίκτες. Ο Παπασταθόπουλος με τον Μανωλά, δηλαδή. Είπε κι ότι του Μπασινά δεν του μιλούσε κανένας στην ΕΠΟ.

Έτσι είναι, όμως, τα πράγματα κι η «Α» το είχε γράψει. Ότι ο Άγγελος πήγε φυτευτός από τον Ιβάν. Τέλος πάντων, μην ξεφύγουμε με τον Άγγελο. Άπαξ και μιλάς στο ράδιο κι αποκαλείς τον Τζόνι «αυτός», χαιρέτα μου τον πλάτανο. Λες και είναι δύσκολο να προφέρει τον Φαν’τ Σιπ.

Πάμε παρακάτω. Εμείς εδώ στην «Α» δεν είμαστε εμπαθείς. Τα χίλια μύρια του σούραμε του Τζόνι. Ο Τζόνι έφτιαξε ομάδα. Αυτό έχω να πω εγώ. Ούτε παλικάρια αποκαλεί τους διεθνείς, ούτε παίξτε την μπάλα με τη μία. Σε επαγγελματίες απευθύνεται. Τα πήγε καλά, έσκασε και το χειλάκι του Γραμμένου. Άλλο θέλω να σου πω εγώ.

Το πρώτο είναι ότι ο Παπασταθόπουλος με τον Μανωλά τελείωσαν. Σ’ το ξανάπα. Και δεν πα’ να λέει ο Τζόνι ό,τι θέλει, ότι θα τους ξαναδεί και παπάρια.

Το δεύτερο είναι το σοβαρό. Ότι ο Τζόνι αποφάσισε να γίνει Ρεχάγκελ. Όπως το ακούς. Κομμένα τα πάρε-δώσε στα ξενοδοχεία για τους βλαχοπροέδρους και τους Βρακάδες. Κι ο Βάγγος ο Γραμμένος μόνο για καλημέρα, καλησπέρα. Μέχρι εκεί.

Κάποιος τον δασκάλεψε τον Τζόνι, ότι αλλιώς δεν γίνεται δουλειά. Όπως ο Ρεχάγκελ τούς είχε ξαποστείλει όλους, έτσι και ο Τζόνι. Και καλά κάνει, δηλαδή. Από μακριά κι αγαπημένοι.

Να σου πω και το πιο σημαντικό; Ο Ολλανδός ξέρει το μπάχαλο που γίνεται στο πρωτάθλημα με τους Περέιρες και τους Γραμμένους και τους Μανούχους.

Το ξηγήθηκε μια κι έξω στους διεθνείς. Ό,τι και να κάνετε με τις ομάδες σας στην Ευρώπη, με την Εθνική θ’ ανέβει η τιμή σας. Απλά πράγματα. Και κατάφερε να τους μονιάσει.

Κι οι παίκτες τι νομίζεις ότι είναι δηλαδή; Δεν διαβάζουνε κάθε μέρα τι παίζει; Τα πάντα όλα ξέρουνε. Καλύτεροι παίκτες ήτανε ο Γιαννούλης με τον Λημνιό κι ας έβλεπαν δίπλα τους τον Τσιμίκα και τον Μπουχαλάκη. Μαγκιά του Τζόνι είναι αυτό.

Άπαξ και ο προπονητής σού λέει ότι από την Εθνική θα πάρεις μεταγραφή καλή, πάει και τελείωσε. Εκεί είναι το μυαλό σου, όχι στο τι θα γράψει ο Κόλκας με τον Λευτεράκη τον Δούκα ή τον Μαρινακέικο.

Έκανε κι άλλο ο Τζόνι. Μιλάει για το εθνόσημο. Δεν υπάρχει ο τύπος. Δείχνει την ελληνική σημαία. Το εθνόσημο στο στήθος, σου λέει. Είστε πατριώτες. Να είσαι ΣΥΡΙΖΑίος, δηλαδή, να είναι «προοδευτικός» και να σκίζεις τα ρούχα σου.

Εδώ, ρε, επί ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσαν με ενοχές τον ελληνικό λαό επειδή κρέμαγε τη σημαία στο μπαλκόνι στις εθνικές επετείους κι έρχεται ο Τζόνι και σου λέει, είστε Έλληνες και πρέπει να παίζετε για το εθνόσημο. Και τους βλέπεις στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, σπιντάρουνε άπαντες.

Το αντέχεις αυτό το πράγμα, έτσι κι είσαι «δημοκρατικός πολίτης», που λέει κι ο Αλέξης ο Τσίπρας; Άλλη παπαριά κι αυτή. Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες, σου λέει το Αλεκάκι.

Κι οι άλλοι τι είναι, ρε μάστορα, αφού οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι δημοκρατικοί πολίτες; Όσοι δεν σε ψήφισαν δεν είναι δημοκράτες; Αυτός κι αν είναι ρατσισμός.

Η γκάφα του Σταφυλίδη

Ο Τζόνι Φαν’τ Σιπ έκανε μια μαγκιά με τον Σταφυλίδη. Τον έβαλε κεντρικό μπακ στην Εθνική, από αριστερό μπακ που τον ξέραμε μέχρι τώρα. Μάλιστα. Και κάνει την πατατιά ο Σταφυλίδης με τη Φινλανδία και βάζουν γκολ οι Φινλανδοί.

Και σου λέει ο Τραϊανός ότι την έκανε την παπαριά, επειδή δεν είναι στόπερ. Δηλαδή, οι στόπερ δεν κάνουνε γκάφες σαν κι αυτή του Σταφυλίδη; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Να τα λέει κανένας μαθητής από καμία σχολή δημοσιογραφίας, πάει κι έρχεται.

Να σ’ τα λέει ο Δέλλας είναι ένα θέμα. Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, αλλά τότε που ο Σκίμπε ήταν στα τελευταία του, το σύστημα είχε πέσει επάνω στον Γραμμένο να πάρει τον Τραϊανό στην Εθνική. Και σχολίαζε τα παιχνίδια της Εθνικής λέγοντας ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Ότι άπαξ κι ήμουνα εγώ στον πάγκο δηλαδή, δεν θα τους αδικούσαμε. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης