Με συνταγή Βαρνάβα το “χαλινάρι” στα κορωνοπάρτι των πλατειών της Αθήνας

Στην κυβέρνηση φοβούνται έκτροπα τύπου Νέας Σμύρνης και πάνε με το… μαλακό να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η οποία όμως ξεφεύγει

Τους άνδρες και τις γυναίκες της ομάδας ΟΔΟΣ (σ.σ. Ομάδα Διαχείρισης Οργάνωσης Συγκεντρώσεων) με τα χαρακτηριστικά γαλάζια μπλουζάκια τους στέλνει η κυβέρνηση στα μέτωπα των πλατειών τη πρωτεύουσας όπου στήνονται κορωνοπάρτι, σε μία προσπάθεια να πάρει ένα τέλος ο «τσαμπουκάς» των νέων στην πλειοψηφία τους αρνητών των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Όπως εξηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η συνταγή δράσης που θα ακολουθεί θα είναι ίδια με αυτήν είδαμε να λαμβάνει χώρα προ ημερών στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι όπου ο εκεί υπαίθριος χώρος περιφρουρήθηκε από νωρίς και αποτελεσματικά.

Αυτό που ξεκαθαρίζεται με κάθε τρόπο από την πλευρά των αρχών είναι ότι ουδείς επιθυμεί να υπάρξουν συγκρουσιακές παρεμβάσεις τύπου Νέας Σμύρνης που θα θέσουν αντιμέτωπες την ΕΛ.ΑΣ. και τους νεαρούς θαμώνες των πλατειών, υπογραμμίζεται ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να προστατευτεί η δημόσια υγεία από τέτοιου είδους επικίνδυνες υγειονομικά συναθροίσεις.

Σημειωτέον ότι στην εξίσωση του προβλήματος μπαίνουν και οι κάτοικοι που διαμένουν στις περιοχές γύρω από τις «επίφοβες» πλατείες. Κι αυτό διότι πέρα από τον κίνδυνο της ευρύτερης διασποράς του ιού στη γειτονιά τους και την ηχητική όχληση στην οποία υπόκεινται  μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι… ντόπιοι αγανακτούν και από την εικόνα χωματερής που αφήνουν πίσω τους τα ατίθασα νιάτα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μικρής πλατείας του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη όπου τα τελευταία βράδια έχει γίνει το νέο meeting point όσων «ξεσπιτώθηκαν» -κια όχι μόνο- από το Παγκράτι.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον η ομάδα ΟΔΟΣ… εκδράμει στην Κυψέλη και καταφέρει να βάλει φρένο στις παράνομες συγκεντρώσεις το πιθανότερο ότι θα ακολουθήσει ένα σαφάρι με τους νεολαίους να αναζητούν το επόμενο… προπύργιο κορωνοδιασκέδασης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα