Με τα χίλια ζόρια ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε Μάκαρη για υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας

Μετά από πολλές διαβουλεύσεις κι έντονη γκρίνια ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τελικά υποψήφιο δήμαρχο για την Καλαμάτα. Ο κλήρος έπεσε στον Μανώλη Μάκαρη με απόφαση της τοπικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Να σημειώσουμε ότι τον Μάκαρη είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2014, ο οποίος ηττήθηε από τον πρώτο γύρο με διπλάσιο ποσοστό από τον εκλεγμένο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Η απόφαση για τον Μάκαρη ελήφθη σε μία συνεδρίαση πολλών ωρών σε κεντρικό ξενοδοχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου προήδρευσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Έφη Καλαμαρά. Στην συνέλευση πάρθηκε η απόφαση, καθώς προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι Σταμάτης Μπεχράκης και Γιάννης Θεοφιλόπουλος, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη του Μάκαρη στην Κουμουνδούρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης είχε δηλώσει “ανοικτός σε στηρίξεις“, έχει ήδη κάνει αρκετές επαφές και με άλλα κόμματα, αλλά τώρα πρέπει να διαχειριστεί και τις όποιες, μικρές ή μεγάλες αντιδράσεις, που θα παρουσιαστούν από υποψηφίους που ήδη έχει ανακοινώσει ή σκόπευε να το κάνει, και δεν επιθυμούσαν κάποια ξεκάθαρη κομματική στήριξη.

Να τονιστεί ότι ο Μάκαρης, ιατρός-καρδιολόγος εργάζεται στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής και της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στα νοσοκομεία του Λονδίνου Χέρφιλντ και UCl Heart Hospital. Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ξεκίνησε την εφαρμογή του 2ου μνημονίου πήρε μεταγραφή για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο παρέμεινε αφού θεώρησε το 3ο μνημόνιο… κάτι σαν ευλογία.

Διαβάστε επίσης