«Με τέτοιο ενδοτισμό στο Σκοπιανό θα δώσουν για λίγα “ριάλλια” και την Κύπρο;»

Tη δική του άποψη για το νέο όνομα των Σκοπίων που θα λέγεται πλέον “Βόρεια Μακεδονία” κατέθεσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

“Αυτό που έκανε ο Τσίπρας θα ήταν κωμικό αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο τραγικά. Η Ελληνική πλευρά έχει αποδεχτεί την μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό έθνος, πέραν από το Βόρεια Μακεδονία με την υποσημείωση ότι είναι παρακλάδι του νοτιοσλαβικού έθνους και πολιτισμού, μια υποσημείωση η οποία ωστόσο θα χαθεί», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της “Νέας Δεξιάς”.

Και συνέχισε ο Φαήλος Κρανιδιώτης λέγοντας: “Αν προχωρήσει αυτή η καταστροφική συμφωνία, είπε, δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε εύκολα πίσω αυτά που συμφώνησαν για μακεδονική γλώσσα και έθνος. Εμείς δίνουμε πράγματα τοις μετρητοίς και αυτοί παίρνουν για να δώσουν πράγματα πίσω με υποσχετική. Αυτά που λένε οι Σκοπιανοί ότι θα κάνουν, μπορεί και να τα πάρουν πίσω”.

«Επαίρονται και επαναλαμβάνουν και το ελεεινό ψεύδος ότι δήθεν η Ελλάδα αναγνώρισε το 1977 τη μακεδονική γλώσσα. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καμία αρμοδιότητα αναγνώρισης γλωσσών και οι επίσημες γλώσσες είναι 6, δεν έχουν αλλάξει και δεν έχει προστεθεί η διάλεκτος που μιλάνε στα Σκόπια», επεσήμανε.

Είναι απαράδεκτο, συνέχισε, να βλέπει κανείς την Ελληνική Κυβέρνηση που θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να κάνει ανασκαφές και έρευνες στο παρελθόν για να μπορέσει να εφεύρει επιχειρήματα για την υποχώρηση υπέρ των Σκοπίων.

«Οι Σκοπιανοί θα κάνουν δημοψήφισμα. Εμείς δεν θα έπρεπε να κάνουμε; Δεν θα έπρεπε να ερωτηθεί ο ιδιοκτήτης της χώρας, ο κυρίαρχος λαός, για κάτι τόσο σοβαρό;», διερωτήθηκε υποστηρίζοντας ότι επειδή ξέρουν πως μια τέτοια απόφαση δεν θα γίνει αποδεκτή δεν θα το πράξουν.

«Μιλάμε για βαθιά σολομωνική της Αριστεράς . Δεν μιλάμε για ΣΝΟΦίτικους* σκελετούς αλλά ΣΝΟΦίτικα πτώματα που έχει η αριστερά στην ντουλάπα με τους παλιούς της συμμάχους κατά την διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου τους οποίους θέλουν να ικανοποιήσουν. Έχουν και ένα αταβισμό σε αυτά τα οποία κάνουνε με τους σκοπιανούς».

*(СНОФ, ΣΝΟΦ: Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο που ιδρύθηκε από στελέχη του ΚΚΕ)

«Το περιβάλλον μέσα στην Κυβέρνηση των Σκοπίων, του Ζάεφ και του Ντιμιτρόφ, είναι πολλοί τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών που σήκωσαν τα όπλα κατά της πατρίδας μας και τους διώξαμε από εδώ και οι οποίοι θέλουν να πάρουν μια ρεβάνς με την αρωγή δυστυχώς της Κυβέρνησης», πρόσθεσε.

“Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που δεν τέθηκε είναι αυτό της ελληνικής εθνικής μειονότητας τους οποίους κατέγραψαν οι Γερμανοί με απογραφή , ο Τίτο στην συνέχεια την δεκαετία του 40 και εμείς κάνουμε ότι δεν υπάρχουν. Μιλάμε για μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητας και τους Σαρακατσάνους που νοιώθουν Έλληνες».

Μεταξύ άλλων είπε πως αυτό γράφεται και λέγεται, και το οποίο κάνει διπλά απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχουν υποσχεθεί στην Κυβέρνηση μια επιμήκυνση του χρέους. Συζητείται ακόμη και να παραταθεί η περικοπή των συντάξεων.

«Αν είναι για λεφτά, χρήμα, ‘’ριάλλια’ να κάνουμε τέτοιες παραχωρήσεις και να δείχνουμε τέτοιο ενδοτισμό, αύριο αν μας δώσουν κάτι περισσότερο θα δώσουμε και την Κύπρο;», διερωτήθηκε.

 

Διαβάστε επίσης