ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη (…του νου και της γνώσης)

Στους χιλιάδες απελπισμένους που… φυτιλιάζονται για να μπουκάρουν στην Ελλάδα παραμονεύει.πάντα ο κίνδυνο μιας προβοκάτσιας

Οι Αμερικανοί λένε ότι «ο νικητής τα παίρνει όλα». Τελικά μάλλον ο… εκβιαστής είναι αυτός που ξαφρίζει την μπάνκα, αν κρίνουμε από το πώς ο Τούρκος νεο-σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν πιέζει αφόρητα την Ελλάδα τραβώντας την περόνη από τη χειροβομβίδα του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

Όσοι επικαλεστούν τη δικαιολογία ότι ήταν απρόβλεπτη η εξέλιξη της δημιουργίας μίας νέας Ειδομένης στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο, θα είναι τόσο λίγοι που θα χωράνε σε ταξί και θα είναι και επαγγελματίες ψεύτες. Διότι η μεν προκλητικότητα της Τουρκίας τραβάει την ανηφόρα εδώ και πολύ καιρό και δεν ορρωδεί προ ουδενός ηθικού φραγμού όταν επιδιώκει να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά επεκτατικά σχέδιά της.

Ακριβώς αυτά τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας εξυπηρετεί και τώρα το επικίνδυνο «έργο» που παίζεται στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα: από τον συνωστισμό χιλιάδων φτωχοδιαβόλων (που όμως δεν είναι πρόσφυγες από τη Συρία αλλά μετανάστες απ’ όλες τις… φυλές του Ισραήλ) και μάλιστα υπό την καθοδήγηση τουρκικών στρατιωτικών οχημάτων, ως τις δουλεμπορικές βάρκες που σκίζονται παρουσία του τουρκικού λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα του Αιγαίου και τα προβοκατόρικα fake news των γειτόνων ότι δήθεν οι ελληνικές αρχές πυροβολούν και σκοτώνουν πρόσφυγες.

Με ή χωρίς κομματικούς μυωπικούς φακούς είναι αυταπόδεικτο ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ενώπιον μίας έστω οξείας έξαρσης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών. Αντιθέτως, δέχεται μία ασύμμετρη απειλή που κλιμακώνεται με όρους ψυχολογικού πολέμου. Αν κάποιους ξενίζει ο όρος, ας κάνουν τον κόπο να δουν τα τηλεοπτικά πλάνα που δείχνουν τους Τούρκους αστυνομικούς να εκτοξεύουν δακρυγόνα εντός της ελληνικής επικράτειας. Αν δεν πεισθούν από αυτό, ας ακούσουν τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναπτύξει στα ελληνοτουρκικά σύνορα δύναμη 1.000 αστυνομικών κομάντο. Να κάνουν τι, άραγε;

Το θέμα είναι, πλέον, πώς αντιμετωπίζει η χώρα την οργανωμένη απόπειρα εισβολής που επιχειρείται. Η απάντηση είναι απλή αλλά συνάμα πολύ δύσκολη: με το όπλο παρά πόδα αλλά και το δάχτυλο στη «σκανδάλη» του νου και της γνώσης. Ορθά οι ελληνικές αρχές ασφαλείας επιδεικνύουν μέγιστη ψυχραιμία. Και δεν είναι εύκολο πράγμα να είσαι ψύχραιμος όταν έχεις απέναντί σου χιλιάδες απελπισμένους που… φυτιλιάζονται για να μπουκάρουν στην Ελλάδα και με τον κίνδυνο μιας προβοκάτσιας να παραμονεύει.

Θα χρειαστούν, δε, ακόμη περισσότερα αποθέματα ετοιμοπόλεμης ηρεμίας, όσο στην άλλη πλευρά του φράχτη «φυτεύεται» μία υπερμεγέθης κωμόπολη που θα εποικιστεί ανάλογα με τις ορέξεις της Άγκυρας που ανοιγοκλείνει την κάνουλα των ροών.

Ενός φράχτη που επειδή η ιστορία γράφει αλλά δεν ξεγράφει κάποιοι αναθεμάτιζαν τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, και εν συνεχεία την κυβέρνηση Σαμαρά για την κατασκευή του αλλά σήμερα (μάλλον θα έπρεπε να) σταυροκοπιούνται που υπάρχει και εμποδίζει την υβριδική επίθεση που εξαπέλυσε η Τουρκία εργαλειοποιώντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

 

 

 

Διαβάστε επίσης