Με το πιστοποιητικό στο χέρι οι φοιτητές σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Με επίδειξη πιστοποιητικού πραγματοποιείται η είσοδος σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, με τους φοιτητές να σχηματίζουν μεγάλες ουρές. 

Σύμφωνα με το thestival, στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ υπάρχει ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα επιτρέπει στους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.

«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο», δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, η περιοχή του πανεπιστημίου γέμισε με φοιτητές μετά από πολύ καιρό, οι οποίοι κατά πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους.

Έλεγχοι διεξάγονται και στο ΠΑΜΑΚ, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων, σύμφωνα με το thestival.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η ουρά που σχηματίστηκε, γύρω στις εννιά το πρωί, στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές, φτάνοντας μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

«Με τον σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από εκεί και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα