Με το ρωσικό Sputnik ξεκινούν τους εμβολιασμούς οι Ούγγροι

Γίνεται η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που θα χρησιμοποιεί το εμβολιαστικό σχήμα από τη Ρωσία

Η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης που θα χρησιμοποιεί το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik” κατά του κορωνοϊού στους πολίτες της θα γίνει η Ουγγαρία.

Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως οι πρώτες 2.800 δόσεις του “Sputnik” θα χορηγηθούν στους Ούγγρους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, καθώς η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ουγγαρίας έδωσε άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο Sputnik αντί να περιμένει να δώσει το πράσινο φως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ). Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία έχει δώσει έγκριση και για το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm.

Η Ουγγαρία των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να λάβει 600.000 δόσεις από το Sputnik και άλλες 500.000 δόσεις από το εμβόλιο της Sinopharm αυτόν τον μήνα, πιθανόν επιτρέποντας έτσι την επίσπευση του προγράμματος εμβολιασμού παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δυτικών εμβολίων.

Σύμφωνα με την αρχίατρο Μίλερ, περίπου 291.396 Ούγγροι -υγειονομικοί υπάλληλοι και οι πιο ευάλωτοι πολίτες μεταξύ των ηλικιωμένων- έχουν μέχρι στιγμής λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση των εμβολίων είτε της Pfizer ή της Moderna.
Η Ουγγαρία θα ξεκινήσει επίσης εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca αυτή την εβδομάδα σε πολίτες ηλικίας 18 ως 60 ετών, που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα