Με το βλέμμα στις κάλπες το άνοιγμα Μητσοτάκη σε Κέντρο και Αριστερά

Αποφασισμένος να ανοίξει τις πύλες της Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη και -ΚΥΡΙΩΣ- σε ψηφοφόρους του κεντρώου και κεντροαριστερού πολιτικού χώρου, εμφανίστηκε στην 83η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβλέπει ότι υπάρχει δυνατότητα να κερδίσει έναν κρίσιμο πολιτικό χώρο! Αυτό φάνηκε από τη διήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Τόσο με την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου όσο και με τις απαντήσεις που έδωσε στην τρίωρης διάρκειας συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γενναία ανοίγματα προς τους όμορους πολιτικούς χώρους, ανακοινώνοντας, αφενός, τη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας με τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της προσώπων «ακόμη και από την Αριστερά» και, προαναγγέλλοντας την αξιοποίηση στελεχών από άλλες παρατάξεις «ακόμη και στην περίπτωση αυτοδυναμίας».

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι σε αντίθεση με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε συναινετικός, στηλιτεύοντας, ταυτοχρόνως, τη διχαστική τακτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Για μένα δεν υπάρχει γαλάζια, πράσινη, κόκκινη Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το κοινό μας σπίτι. Εκεί που ενώνεται το μπλε του ουρανού και της θάλασσας ατενίζουμε όλοι μαζί τον κοινό μας ορίζοντα», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Παραλλήλισε το 1974 με το σήμερα

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες και πρωτίστως «στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς», έστειλε «ένα απλό και καθαρό μήνυμα» ότι «υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος». Παραλλήλισε δε τις συνθήκες του 1974 με το σήμερα, τονίζοντας ότι «ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος». Και επεσήμανε με έμφαση: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά “αριστερές” ή “δεξιές” λύσεις».

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στην ανάγκη ενότητας του ελληνικού λαού. «Έχω την πρόθεση, εφόσον με εμπιστευθούν οι Έλληνες πολίτες, να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και προφανώς να είμαι πρωθυπουργός και των συμπολιτών μας που θα επιλέξουν -και έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να το κάνουν- να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα, στις επόμενες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα