
Με τρεις ασίστ του Τζόλη η Μπριζ 5-3 την Γκενκ
Η ομάδα του Καρέτσα υποχώρησε στη βαθμολογία
Η Γκενκ του Κωνσταντίνου Καρέτσα φιλοξένησε την Μπριζ του Χρήστου Τζόλη, με τον 23χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 5-3, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος Βελγίου.
Ο Τζόλης μοιράζοντας τρία από τα συνολικά πέντε γκολ της ομάδας του την έστειλε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η αρχή στον χορό των γκολ ξεκίνησε μόλις στο 13ο λεπτό, με τον Τζόλη να σερβίρει στον Βέστλεσεν το 0-1. Ο Έλληνας διεθνής συνέχισε με δαιμονιώδη ρυθμό και στο 22ο λεπτό μοίρασε 2η ασίστ, αυτή τη φορά στον Βέρμαντ για το 0-2.
Η Γκενκ δεν τα παράτησε και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς στο 24’ όταν και ο Σορ μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.
Πριν όμως το ημίχρονο ολοκληρωθεί η Μπριζ πέτυχε και τρίτο τέρμα, με τον Βανάκεν να κάνει το 1-3 στο 43ο λεπτό.
Με πείσμα και υπομονή η Γκενκ επέστρεψε στο ματς με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Στο 51ο λεπτό ο Χέιμανς έκανε το 2-3, ενώ στο 76ο λεπτό ο Ίτο έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 3-3.
Η χαρά τους όμως δεν έμεινε για πολύ, με τον Στάνκοβιτς να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στη Μπριζ στο 80ο λεπτό για το 3-4, από την 3η συνολικά ασίστ του Τζόλη.
Η χαριστική βολή ήρθε από τα πόδια του Σάντρα για το τελικό 3-5.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωταθλήματος Βελγίου για την 20η αγωνιστική:
Παρασκευή 26/12
Γκενκ-Μπριζ 3-5
Σταντάρ Λιέγης-Σεντ Τρούιντεν (19:30)
Άντερλεχτ-Σαρλερουά (21:45)
Σάββατο 27/12
Αντβέρπ-Ζούλτε Βάρεγκεμ (14:30)
ΡΑΑΛ Λα Λουβιέρ-Λέουβεν (17:00)
Μαλίν-Ντέντερ (19:15)
Γάνδη-Βέστερλο (21:45)