«Μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν λυθεί τα προβλήματα»

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκε το πρωί της τετάρτης με κύριο θέμα συζήτησης τα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία «Μήδεια» ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε τη βεβαιότητα πως μέσα στην ημέρα θα έχουν λυθεί τα προβλήματα.

«Μέχρι το βράδυ το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά και παράλληλα στάθηκε στο γεγονός πως για πρώτη φορά το μέτωπο των προβλημάτων αφορούσε όλη τη χώρα, κάτι που έκανε ακόμα δυσκολότερο το έργο των συνεργείων.

«Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες και χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας. Ήδη το φαινόμενο είναι σε ύφεση, αυτή τη στιγμή ο αγώνας δίνεται στην περιοχή της Κρήτης. Από τις 4 το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, το μεγάλο μέτωπο είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης.

Όλο το βράδυ σε συνεργασία με της ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκαν όλες οι μονάδες επεξεργασίας νερού έως τις 3 το πρωί είχαμε οριστικοποιήσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει, το μεγάλο πρόβλημα στο αντλιοστάσιο στα Κιούρκα και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο, αυτή τη στιγμή συντριπτικά το νερό έχει αποκατασταθεί. Υπάρχουν μερικά προβλήματα στο Κουκάκι, στη Βάρη, στο Γαλάτσι, στην Ελευσίνα, στο Ηράκλειο και μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιου Καραγιάννη, του Διευθυντή ΕπΗ ιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Υποστράτηγου Ιωάννη Παπαναγνώστου, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιου Μάνου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα