Μέχρι και ο Παναθηναϊκός πρόλαβε τον Μπαρτζώκα για τον Σπανούλη…

Μόλις…24 ώρες (και κάτι παραπάνω) από την δήλωση αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δήλωση για το θέμα της χρονιάς στον Ολυμπιακό!!!

Μέχρι και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ είχε σπεύσει να κάνει μια ανάρτηση για το γεγονός το απόγευμα του Σαββάτου.

Για να μην πούμε ότι μέχρι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας ασχολήθηκαν με το θέμα.

Η δήλωση του Μπαρτζώκα ανέβηκε στο …σάιτ του Ολυμπιακού, το βράδυ της Κυριακής! Πάλι καλά…

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το «αντίο» του Βασίλη Σπανούλη στο μπάσκετ:

«Υπάρχουν έντονα συναισθήματα που δεν χωράνε σε λέξεις, γιατί τα μικραίνουν. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο σημαντικότερος παίκτης στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και μια τεράστια προσωπικότητα για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο μπάσκετ.

Η πορεία του στο μπάσκετ σημάδεψε ολόκληρη εποχή. Ο θρύλος και η επιδραστικότητά του στο άθλημα και όσους ασχολούνται με αυτό, δεν θα σταματήσουν να υφίστανται επειδή αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Άλλωστε τα έχει κατακτήσει όλα και πάνω απ’ όλα τον σεβασμό και την αναγνώριση όλης της αθλητικής κοινότητας και αυτό είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που αντέδρασαν όλοι στο άκουσμα της απόφασής του.

Είχα την τύχη να τον ζήσω και να συνεργαστώ μαζί του σε τρεις διαφορετικές περιόδους της καριέρας του. Στα πρώτα βήματα της αναρρίχησής του στο Μαρούσι, την εποχή της ακμής του που ήταν ο ηγέτης στις μεγάλες επιτυχίες και στην τελευταία φάση που ήρθε η αναπόφευκτη στιγμή να αντιμετωπίσει τον πανδαμάτορα χρόνο. Είναι αξιοθαύμαστο ότι και στις τρεις είχε την ίδια φλόγα και το ίδιο πάθος για το παιχνίδι. Γιατί στη ζωή, χωρίς πάθος και αφοσίωση είναι δύσκολο να φτάσεις τόσο ψηλά. Οτιδήποτε κατέκτησε το κέρδισε δεν του χαρίστηκε και αυτό είναι το παράδειγμα που αφήνει ως παρακαταθήκη στα νέα παιδιά οποιονδήποτε δρόμο και αν θέλουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους.

Ο Βασίλης δεν είναι ένας ”τυχερός άνθρωπος”, γιατί απλούστατα τίποτα δεν του χαρίστηκε. Πάντα διάλεγε τον δύσκολο δρόμο, αυτόν με τις προκλήσεις.

Ωστόσο, πάνω από τους τίτλους και τις ατομικές διακρίσεις το μεγαλύτερο δημιούργημά του είναι η καταπληκτική οικογένειά του. Η σύζυγος και τα παιδιά του, ξέρουν καλύτερα από όλους μας ότι ο Βασίλης είναι ένα ”δώρο” με τον τρόπο που αγαπάει και εμπνέει. Εκ μέρους όλου του προπονητικού επιτελείου του ευχόμαστε να είναι πάντα υγιής, να ξεκουραστεί και όταν νιώσει έτοιμος να επιστρέψει πάλι, με όποια ιδιότητα επιλέξει ο ίδιος στο μπάσκετ, γιατί αυτό, όπως όλοι ξέρουμε, είναι το οξυγόνο του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα