Μέχρι τον Μάρτιο η απόφαση για κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Μπορεί το ενδεχόμενο ματαίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο να έχει αποκλειστεί, αλλά ακόμη είναι ασαφές αν στην κορυφαία διοργάνωση θα επιτραπεί η παρουσία θεατών ή όχι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η οριστική απόφαση αναμένεται τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εκτιμήσεις που θα υπάρχουν για την κατάσταση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (όταν και έχουν προγραμματιστεί οι Αγώνες), όπως δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να λάβουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη που διοργανώθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση από το Kyodo έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως οι Αγώνες του Τόκιο θα πρέπει είτε να αναβληθούν ξανά, είτε να ακυρωθούν λόγω των αυξανόμενων περιπτώσεων κορωνοϊού.

Ωστόσο, ο Μόρι είπε ότι θα ήταν «απολύτως αδύνατο» να ακυρωθούν ξανά οι Αγώνες, κυρίως επειδή η οργανωτική επιτροπή δεν θα μπορούσε να διατηρήσει το προσωπικό της για ένα ακόμη έτος.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα