Μέγα θράσος από Τσαβούσογλου: Ειρηνευτική επιχείρηση η εισβολή στην Κύπρο το 1974

Μέγα θράσος έχει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου που παραποιεί την Ιστορία. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προκάλεσε για μία ακόμη φορά αφού κάνει λόγο για «θηριωδίες» των Ελληνοκυπρίων, χαρακτηρίζει ως «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974.

Εγκαλεί μάλιστα τη Λευκωσία για την κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ηγέτες της Ελλάδος, της Αιγύπτου και της Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.

Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το “κυπριακό πρόβλημα” στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Διαβάστε επίσης