bpbg
bpbg

Μεγάλες οι προσδοκίες του ΚΙΝΑΛ από τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως οι προτάσεις του κόμματος για το ΕΣΥ θα φέρουν ακόμη πιο κοντά το ΚΙΝΑΛ με την κοινωνία

Μπορεί λόγω της πανδημίας η φετινή χρονιά να αποτελεί τροχοπέδη για τα σχέδια που θέλει ο καθένας να υλοποιήσει, αλλά στο ΚΙΝΑΛ εξακολουθούν να κάνουν λόγο για μία ημερομηνία ορόσημο. Ο λόγος φυσικά για την 3η Σεπτεμβρίου και τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Για ποιον λόγο περιμένουν πώς και πώς τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που έτσι κι αλλιώς θα την παρακολουθήσουν μόλις 50 άνθρωποι στο Ζάππειο, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων;

Μα πολύ απλά στο επιτελείο της κας Γεννηματά αναμένουν ότι αυτοί στους οποίους θα αναφερθεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα ανταποκριθούν και θα αναλάβουν δράση. Εξάλλου το ΕΣΥ, στο οποίο είναι αφιερωμένα τα φετινά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, είναι συνδεδεμένο στη συνείδηση του κόσμου με τον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου, και τον πατέρα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Το εάν τελικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα ανταποκριθεί μετά τις προτάσεις που θα ανακοινώσει η κα Γεννηματά δεν το γνωρίζουμε. Όμως σίγουρα οι προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τους συνδικαλιστές θα ενισχύσουν την πίεση που ασκούν στο υπουργείο Υγείας για να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους. Εξάλλου, και λόγω της πανδημίας η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολύ πιο θετικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ, όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη αναθεματίζουν την πανδημία, καθώς όπως ισχυρίζονται το βίντεο της παρουσίασης που έχει ετοιμαστεί για να «απλωθούν» οι προτάσεις θα κάνει πολλούς παλιούς ΠΑΣΟΚους να κλάψουν βλέποντας αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Ανδρέας και ο Γιώργος Γεννηματάς, ενώ κάποιοι νεότεροι που έχουν «μεταγραφεί» στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βίντεο θα νοσταλγήσουν τις στιγμές δόξας του ΠΑΣΟΚ.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο συνδυασμός προτάσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και βουτιά στην ιστορία του Κινήματος θα δώσει άλλη ώθηση στο ΚΙΝΑΛ. Μάλιστα, μετά την απόφαση να ικανοποιηθεί το αίτημα της κας Γεννηματά και να διεξαχθεί προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τον κορωνοϊό στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι τους προσφέρεται ανοιχτό γήπεδο για να κερδίσουν και το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και ένα προνομιακό μέρος της ελληνικής κοινωνίας με το οποίο έτσι κι αλλιώς το ΠΑΣΟΚ πάντα είχε ισχυρούς δεσμούς.

Κι όπως έλεγε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, «η πανδημία επιταχύνει ήδη υπάρχουσες εξελίξεις και δημιουργεί νέες. Χωρίς την ενίσχυση του κοινωνικού και ρυθμιστικού κράτους, η κοινωνική συνοχή θα διαρραγεί, θα διευρυνθούν οι ανισότητες και το χάος θα κυριαρχήσει. Η ενίσχυση του ΕΣΥ περνάει μέσα από άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του υπάρχοντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και προμήθεια σύγχρονου ιατροφαρμακευτικού υλικού και ασθενοφόρων με στόχο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα να νιώθει ασφάλεια χωρίς να πρέπει να υποστεί μεγάλο κόστος για την περίθαλψή της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα