«Μεγάλη απάτη η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο Νίκολα Γκρουέφσκι επιτίθεται για ακόμα μια φορά εναντίον του Ζόραν Ζάεφ κατηγορώντας τον πως ξεγέλασε το λαό της χώρας του με την Συμφωνία.  

Ακόμα σε μια επίθεση εναντίον του Ζόραν Ζάεφ προχώρησε ξανά ο Νίκολα Γκρουέφσκι, κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τη χώρα του και τους πολίτες με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Γκρουέφσκι, που διέφυγε από τη Βόρεια Μακεδονία μετά την καταδίκη του για διαφθορά, κατηγόρησε τον Ζάεφ ότι υπήρξε ανέντιμος. «Ο λαός νιώθει ότι τους ξεγέλασε. Σε συγκεντρώσεις, ο Ζάεφ έλεγε ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αλλάξει το όνομα της Μακεδονίας, ορκίστηκε ακόμη και στα παιδιά του. Είναι μεγάλη απάτη», δήλωσε στο σέρβικο κανάλι Pink.

«Οι Ελληνες πολιτικοί είδαν μια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά σε 100 χρόνια και την εκμεταλλεύτηκαν για να επιβάλουν μία δυσμενή συμφωνία», υποστήριξε ακόμη ο Γκρουέφσκι και συμπλήρωσε: «Η Συμφωνία αναφέρει ότι όλη η αρχαία ιστορία σχετίζεται αποκλειστικά με την Ελλάδα και η άλλη πλευρά- εμείς- δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή».

Ο Γκρουέφσκι αναφέρθηκε και στη διαφυγή του από τη Βόρεια Μακεδονία, δηλώνοντας ότι η Σερβία δεν είχε καμία εμπλοκή σε αυτό. «Από τα Τίρανα, μέσω Μαυροβουνίου και Σερβίας, έφτασα στην Ουγγαρία. Ούγγροι διπλωμάτες παρείχαν το ταξίδι, κάτι που είναι ήδη γνωστό», είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα